...

Ar galima išsireikalauti žalos atlygio dėl netinkamai suteiktų paslaugų?

Žinių bazė

2019.11.24

Sveiki,
vienas klientas reikalauja atlyginti žalą, t. y. grąžinti pinigus už suteiktas baldų gaminimo paslaugas. Buvo suderintas projektas, medžiagos, tačiau klientas sako, kad tos medžiagos nekokybiškos ir neatitinka susitarimo. Labai subjektyvu. Spalva šiek tiek gal neatitinka, tačiau neįmanoma, kad ji 100 proc. atitiktų. Kaip spręsti ir kokios įmanomos pasekmės?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrius Čiurinskas

Generalinis direktorius / „Colemont“

Premium

Publikavimo data: 2019-11-22 20:59

Šią riziką patariame valdyti sutartimis, kuriose būtų aiškiai apibrėžtos šalių teisės, pareigos ir ginčų dėl nekokybiškai atliktų darbų nagrinėjimo procedūra....

Publikavimo data: 2019-11-22 20:59

Šią riziką patariame valdyti sutartimis, kuriose būtų aiškiai apibrėžtos šalių teisės, pareigos ir ginčų dėl nekokybiškai atliktų darbų nagrinėjimo procedūra. Gal vertėtų iš anksto nustatyti, kas ir kaip prižiūri darbų kokybę ir priima darbus (pvz., abiejų šalių iš anksto suderinta kompetentinga trečioji šalis, už kurios paslaugas sumoka užsakovas). Bendrosios civilinės atsakomybės draudimas neatlygina nuostolių už pačias nekokybiškas medžiagas ar nekokybiškus darbus ar gaminius (t. y. pinigų susigrąžinimą arba pakeitimą kokybiška medžiaga ar darbu). Šis draudimas padėtų tik tuo atveju, jei baldų gamybos arba montavimo metu padarytumėte žalos kitam kliento turtui ar sveikatai. Šiuo atveju siūlome susitarti taikiai, nes bet koks teisminis procesas, net jeigu jūs esate teisūs, kainuos daugiau pinigų, laiko ir sukels bereikalingo stresso.

Ekspertai

Giedrius Čiurinskas

Giedrius Čiurinskas

Generalinis direktorius / „Colemont“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.