...

Nuo ko priklauso interneto svetainės saugumas?

Žinių bazė

2014.09.09

Planuojame atidaryti elektroninį verslą, prekiauti tam tikromis paslaugomis. Renkantis svetainės talpinimo paslaugas, mums svarbu žinoti kas užtikrina sukurto web puslapio saugumą ir žinoma jame vykdomus atsiskaitymus?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Eidmantas Ivanauskas

IT inžinierius

Publikavimo data: 2014-09-09 10:24

Norint užtikrinti internetinės parduotuvės saugumą, būtina apsvarstyti visus įmanomus aspektus. Čia turėtumėme pradėti nuo produkto – pradedančiosioms įmonėms ar fiziniams...

Publikavimo data: 2014-09-09 10:24

Norint užtikrinti internetinės parduotuvės saugumą, būtina apsvarstyti visus įmanomus aspektus. Čia turėtumėme pradėti nuo produkto – pradedančiosioms įmonėms ar fiziniams asmenims dažniausiai siūloma naudoti vadinamąjį off-the-shelf produktą, t. y. jau sukurtas elektroninės prekybos sistemas „PrestaShop“ ar „Magento“. Neužmirškime, kad el. parduotuvė – tai milžiniškas programinės įrangos rinkinys, kur kiekviena neapgalvota eilutė gali būti kenkėjų kelias į jūsų kišenę. Prastai suprojektuoto, pigaus ir jūsų poreikiams nepritaikyto produkto naudojimas greitai priverčia nusivilti.

Nusprendę, ko tiksliai norime, renkamės kur skelbsime svetainę. Nuo šio etapo siūlyčiau kiekvieną slaptažodį, ne trumpesnį nei 10 simbolių, – naudoti visiškai atsitiktinį. Taigi, kai registruositės savo svetainės publikavimo paslaugoms, pirmas jūsų žingsnis saugesnės svetainės link turi būti žengtas būtent čia. Tai labai paprastas, bet vienas iš pačių svarbiausių žingsnių.

Publikavimo paslaugų sistemos interneto priegloba (angl. hosting) dažniausiai turi vadinamuosius „One-Click Auto Installer“, kurie jums lengvai padės įsidiegti „PrestaShop“, „Magento“ ar kitokią sistemą. Tam, kad užtikrintumėte saugų pirkimo procesą savo el. parduotuvėje, turėtumėte nusipirkti ir atitinkamą SSL produktą (kriptografinio protokolo raktą), kuris užtikrintų pirkimo duomenų saugumą ir nutekėjimo galimybės sumažinimą. Tą padaryti jums gali padėti įmonės techninės priežiūros specialistai.

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.