...

Ar galiu pakeisti savo parašą?

Žinių bazė

2014.01.21

Sveiki,

Noriu pakeisti savo parašą. Ieškojau informacijos internete, tačiau tikslaus atsakymo nerandu. Ar reikia atlikti kokius juridinius veiksmus, prieš pakeičiant, ar tiesiog pradėti naudotis ir tiek, apie tai niekam nepranešus (bankai, darbovietė, vairuotojo pažymėjimas, ir pan.)

Labai ačiū už informaciją.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Publikavimo data: 2020-01-03 11:15

Atsakydama į Jūsų klausimą, noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad Lietuvos Respublikoje galiojantys teisės aktai nedraudžia asmeniui pakeisti savo parašą, taip...

Publikavimo data: 2020-01-03 11:15

Atsakydama į Jūsų klausimą, noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad Lietuvos Respublikoje galiojantys teisės aktai nedraudžia asmeniui pakeisti savo parašą, taip pat nenumato specialaus reikalavimo informuoti kitus asmenis ar institucijas apie asmens parašo keitimą. Tačiau,  jeigu esate sudarę sandorių, kuriuose numatytas įsipareigojimas pranešti kitai šaliai apie asmens parašo pasikeitimą, arba numatyta pareiga pateikti parašo pavyzdį, tuomet reikėtų apie parašo pasikeitimą pranešti kitai šaliai. Atitinkamai sudarant sandorius su komerciniais bankais, pavyzdžiui, atidarant sąskaitą banke, bankas paprastai prašo užpildyti parašų ir antspaudo pavyzdžio kortelę, kurioje nurodomas asmens parašas bei kiti duomenys. Atsižvelgiant į tai, keičiantis parašą, reikėtų apie tai informuoti atitinkamą banką apie parašo pasikeitimą banko nustatyta tvarka.

Ekspertai

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.