...

EU pilietis norėtų pradėti verslą Lietuvoje

Žinių bazė

2014.01.30

EU pilietis (olandas) norėtų atvykti gyventi bei pradėti savo verslą Lietuvoje. Jis užsiima tinklalapių kurimu, tačiau darbas būtų su užsienio klientais. Kokie reikalavimai norint pradėti tokio pobūdžio veiklą? Ar reikia registruoti kaip indivudalią veiklą pagal pažymą? Kokius mokesčius reiktų mokėti?

Dėkui

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Publikavimo data: 2020-01-03 11:14

Olandijos pilietis be jokių apribojimų turi teisę atvykti į Lietuvą ir pradėti savo verslą. Prieš pradedant vykdyti veiklą, rekomenduoju įvertinti...

Publikavimo data: 2020-01-03 11:14

Olandijos pilietis be jokių apribojimų turi teisę atvykti į Lietuvą ir pradėti savo verslą. Prieš pradedant vykdyti veiklą, rekomenduoju įvertinti netolimos ateities plėtros galimybes ir galbūt pasirinktiveiklą vykdyti įsteigus uždarąją akcinę bendrovę ar mažąjąbendriją. Specialių reikalavimų tinklalapio kūrimo veiklai nėra, tačiau norint užsiimti tokia veikla būtina registruoti individualiąją veiklą pagal verslo liudijimą arba individualiąją veiklą pagal pažymą.Jeigu per mokestinį laikotarpį planuojamos gauti pajamos viršys 15 500 Lt ribą, siūlau rinktis individualiąją veiklą pagal pažymą. Noriu atkreipti dėmesį, kd programuotojų veikla yra priskiriama prie laisvųjų profesijų atstovų veiklos, todėl jai taikomas didesnis gyventojų pajamų mokesčio tarifas.Atsižvelgiant į tai, individualiosios veiklos pagal pažymą atveju mokami mokesčiai: (1) 15 proc. gyventojų pajamų mokestis skaičiuojamas nuo viso pelno, (2) 28,5 proc. socialinio draudimo mokestis skaičiuojamas nuo pusės pelno bei (2) 9 proc. privalomojo sveikatos draudimo mokestis skaičiuojamas nuo pusės pelno. Pridėtinės vertės mokestį (PVM) privalėsite mokėti, jei pastarųjų 12 mėnesių pajamos viršys 155 000 Lt. Galiausiai noriu atkreipti dėmesį, kad Olandijos pilietis prieš pradėdamas vykdyti veiklą VMI turi pateikti užpildytą nenuolatinio Lietuvos gyventojo ir užsienio valstybės piliečio prašymo įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą/išregistruoti iš Mokesčių mokėtojų registro formą (REG807).

Ekspertai

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.