...

Kaip sudaryti sutartį, norint užsiimti namų priežiūros paslauga?

Žinių bazė

2014.02.11

Norėčiau užsiimti trumpalaike ar ilgalaike namų priežiūros, valymo paslaugomis. Manau, kad tam reikėtų sutarties tarp namų šeimininko ir paslaugų teikėjo, dėl abipusio pasitikėjimo. Bet juk neįmanoma surašyti visų daiktų, esančių namuose. Kokia turėtų būti minėta sutartis, kad nekiltų nesusipratimų? Ir kas galėtų padėti ją sudaryti?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Publikavimo data: 2014-02-11 08:52

Norėdama teikti namų priežiūros, tvarkymo paslaugas, visų pirma, turėtumėte įteisinti savo veiklą. Tokią veiklą galėtumėte vykdyti įsigydama verslo liudijimą, vykdydama...

Publikavimo data: 2014-02-11 08:52

Norėdama teikti namų priežiūros, tvarkymo paslaugas, visų pirma, turėtumėte įteisinti savo veiklą. Tokią veiklą galėtumėte vykdyti įsigydama verslo liudijimą, vykdydama individualią veiklą pagal pažymą arba įsteigdama juridinį asmenį. Namų ūkio paslaugų teikimui sudaromos paslaugų teikimo sutartys, kuriomis, pagal Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 6.716 straipsnio 1 dalį, viena šalis (paslaugų teikėjas) įsipareigoja pagal kitos šalies (kliento) užsakymą suteikti klientui tam tikras nematerialaus pobūdžio (intelektines) ar kitokias paslaugas, nesusijusias su materialaus objekto sukūrimu (atlikti tam tikrus veiksmus arba vykdyti tam tikrą veiklą), o klientas įsipareigoja už suteiktas paslaugas sumokėti. Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse taip pat nurodoma, jog prieš sudarant paslaugų sutartį, paslaugų teikėjas privalo suteikti klientui išsamią informaciją, susijusią su teikiamų paslaugų prigimtimi, jų teikimo sąlygomis, paslaugų kaina, paslaugų teikimo terminais, galimomis pasekmėmis, bei kitokią informaciją, turinčią įtakos kliento apsisprendimui sudaryti sutartį. Paslaugų teikėjas privalo teikti paslaugas pagal sutarties sąlygas ir kliento nurodymus. Jei kliento nurodymai prieštarauja įstatymams, nusistovėjusioms profesinės veiklos taisyklėms, standartams, profesinės veiklos etikai ar sutarties sąlygoms, paslaugų teikėjas turi teisę atsisakyti vykdyti tokius nurodymus ir sutartį nutraukti.

Pažymėtina, jog atskiros abipusio pasitikėjimo sutartys namų priežiūros ir tvarkymo veiklai nėra sudaromos ir klientas, kreipdamasis į paslaugų teikėją dėl paslaugų teikimo, turėtų išreikšti pasitikėjimą juo, kaip profesionalu. Nepaisant to, pačioje paslaugų teikimo sutartyje siūlytina apsibrėžti kuo detalesnes sutarties šalių pareigas ir atsakomybės atvejus, siekiant ateityje išvengti galinčių kilti nesusipratimų. Dėl visų daiktų aprašymo namuose – taip, tai nebūtų tikslinga ir tai įprastai nėra daroma, tačiau visus daiktus ir patalpų būklę galima užfiksuoti nuotraukomis arba video medžiaga, kuri būtų pridedama prie sutarties kaip priedas.

Parengti paslaugų teikimo sutartį Jums galėtų padėti profesionalūs teisininkai, todėl dėl tokio pobūdžio sutarčių sudarymo patartina kreiptis būtent į juos.

Ekspertai

Paulius Putrimas

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.