...

Ar galima vykdyti veiklą su asmeniu iš kitos šalies turint individualią veiklą pagal pažymą?

Žinių bazė

2014.02.22

Sveiki, norėčiau atidaryti internetinę parduotuvę ir nenorėčiau pirmam kartui steigti įmonę. Turiu bendraminčių kitose šalyse su kuriais norėčiau dirbti. Ar galima vykdyti veiklą sudarius partnerystės sutartį? Kaip reikėtų įforminti partnerystę su kitos šalies piliečiu,gyvenančiu kitoje šalyje, pagal įstatymus? Ar galima tokiu būdu vykdyti veiklą turint tik individualią veiklą pagal paźymą?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Publikavimo data: 2014-02-22 02:35

Nuolatinis Lietuvos gyventojas, norintis vykdyti individualią veiklą, ne vėliau kaip veiklos vykdymo pradžios dieną privalo apie tai informuoti mokesčių administratorių,...

Publikavimo data: 2014-02-22 02:35

Nuolatinis Lietuvos gyventojas, norintis vykdyti individualią veiklą, ne vėliau kaip veiklos vykdymo pradžios dieną privalo apie tai informuoti mokesčių administratorių, pateikdamas Fizinio asmens prašymo įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą formą REG812, joje nurodant individualios veiklos rūšies kodą (ar keletą kodų) pagal Ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių. Ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriuje nurodyta, jog pagal EVRK 47.9 kodą, galima vykdyti mažmeninę prekybą ne parduotuvėse, kioskuose ar prekyvietėse, į šią grupę įeina mažmeninė prekyba, atliekama užsakant prekes paštu, internetu, išnešiojamoji prekyba, prekyba iš automatų smulkioms prekėms pardavinėti ir kt.

Asmenys, vykdantys individualią veiklą pagal pažymą, gali sudaryti jungtinės veiklos (partnerystės) sutartį. LR Civiliniame kodekse 6.969 str. nustatyta, kad jungtinės veiklos (partnerystės) sutartimi du ar daugiau asmenų (partnerių) kooperuodami savo turtą, darbą ar žinias įsipareigoja veikti bendrai tam tikram, neprieštaraujančiam įstatymui tikslui arba tam tikrai veiklai. Pelnas, gautas iš jungtinės veiklos, paskirstomas partneriams proporcingai kiekvieno jų indėlio į bendrą veiklą vertei, jei ko kito nenustato jungtinės veiklos sutartis. Jungtinės veiklos sutarties turinio ir formos specifiką lemia tikslas arba veikla, kuriai ji yra sudaroma. Tokia sutartis yra reikalinga tam, kad būtų nustatyti jūsų ir partnerio tarpusavio santykiai – teisės ir pareigas vykdant tokią veiklą. Draudimo tokią sutartį sudaryti su užsienio valstybės piliečiu Lietuvos Respublikos teisės aktai nenumato. Pažymėtina, kad jungtinės veiklos (partnerystės) sutartis turi būti rašytinė, o įstatymo numatytais atvejais – notarinės formos. Jeigu sutarties formos reikalavimų nesilaikoma, sutartis tampa negaliojanti.

Ekspertai

Eglė Paulauskytė

Eglė Paulauskytė

Advokatė / Advokatės Dianos Višinskienės kontora

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.