...

Kokių dokumentų man reikia norit atidaryti internetinę valiutos keityklą?

Žinių bazė

2014.03.05

Noriu pirkti, ir parduoti valiutą internete, tokia kaip paypal ir panašiai. Kokie reikalavimai?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Karolina Jaraitė

Teisininkė / UAB „Ius viridis“

Publikavimo data: 2014-03-05 10:10

Atsakydami į Jūsų klausimą pažymime, kad Lietuvoje nėra įmanoma fiziniam asmeniui verstis Jūsų  nurodyta veikla.  Valiutos pirkimu – pardavimu gali...

Publikavimo data: 2014-03-05 10:10

Atsakydami į Jūsų klausimą pažymime, kad Lietuvoje nėra įmanoma fiziniam asmeniui verstis Jūsų  nurodyta veikla.  Valiutos pirkimu – pardavimu gali verstis bankai, kredito unijos ir pan., kurių pagrindinė veikla yra kita, o valiutos keitimas galimas greta šios veiklos. Norėdamas verstis valiutos pirkimu – pardavimu turite gauti licenciją iš Lietuvos Banko, kuris šiandien dar neturi galimybės išduoti tokios licencijos fiziniam asmeniui, kadangi kaip ir minėjome, įstatyme nėra numatyta galimybė fiziniam asmeniui užsiimti tiesiog valiutos keitimu – pardavimu. Tačiau žinoma, kad tokia veikla ateityje gali būti įmanoma verstis, kadangi įstatymo projektuose jau yra numatyta tokia galimybė, tačiau vis dar neaišku, kada šis įstatymo projektas bus įgyvendintas. Jeigu ši veikla būtų įteisinta, o  Lietuvos Bankas pradėtų išdavinėti atitinkamas licencijas, tada Jums liktų pasirinkti kokią veiklos formą norite vykdyti ir jos užregistravimui kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją. Taigi, jeigu šiandien nuspręstumėte užsiimti valiutos pirkimu – pardavimu internete ši Jūsų vykdoma veikla būtų neteisėta.

Ekspertai

Karolina Jaraitė

Karolina Jaraitė

Teisininkė / UAB „Ius viridis“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.