...

Verslo liudijimas leidimai remontuoti automoblius miesto teritorijoje.

Žinių bazė

2014.03.19

Laba diena.
Mieste , nuosavame name kuris ribojasi iš vienos pusės su valstybei priklausančiu sklypu, o iš kitos
su sklypu kuriame yra du bendrasavininkai , noriu remontuoti automobilius. Klausymas toks : ar reikalingi leidimai iš aplinkinių sklypų savininkų (abiejų bendrasvininkų ir valstybimės žedmės sklypo savininko) ir pas ką kreiptis dėl valstybinės žemės sklypo leidimo (jei tokio reikia)?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Publikavimo data: 2014-03-19 08:32

Norint vykdyti automobilių remonto veiklą, leidimai iš aplinkinių žemės sklypų savininkų nėra reikalingi. Nepaisant to, autoserviso įrengimui yra keliami tam...

Publikavimo data: 2014-03-19 08:32

Norint vykdyti automobilių remonto veiklą, leidimai iš aplinkinių žemės sklypų savininkų nėra reikalingi. Nepaisant to, autoserviso įrengimui yra keliami tam tikri teisės aktuose nustatyti reikalavimai, kuriuos įvykdyti reikia atitinkamų institucijų bei asmenų pritarimo.

Lietuvos Respublikos ūkio ministro įsakyme dėl automobilių remonto paslaugų teikimo tvarkos ir naudotų automobilių sudėtinių dalių tinkamumo toliau vartoti ir realizavimo tvarkos patvirtinimo nustatyta, jog  automobilių ir automobilių sudėtinių dalių techninės priežiūros ir remonto paslaugas gali teikti tik nustatyta tvarka įregistruotos įmonės arba šio verslo liudijimą įsigiję asmenys, turintys šiai veiklai reikalingas gamybos patalpas, technologinę įrangą bei techninius dokumentus, užtikrinančius teikiamos paslaugos kokybę, saugą, taip pat ir aplinkos apsaugą.

Taigi vienas iš pagrindinių reikalavimų, norint teikti automobilių remonto paslaugas, yra tokiai veiklai tinkamos patalpos. Kaip galima spręsti iš Jūsų pateiktos situacijos, autoservisą norite įrengti Jums nuosavybės teise priklausančiame gyvenamajame name. Tokiu atveju gyvenamųjų patalpų paskirtis turėtų būti pakeista. Pastatų klasifikavimą pagal paskirtį nustato statybos techninis reglamentas STR 1.01.09:2003 „Statinių klasifikavimas pagal jų naudojimo paskirtį. Pagal šio teisės akto 8.4 punktą autoservisų pastatai priskirtini paslaugų paskirties pastatams. Remiantis statybos techninio reglamento STR 1.12.08:2010 „Statinių naudojimo priežiūros tvarkos aprašas“17 punktu, keičiant pastatų paskirtį, kai neatliekami statybos darbai ar atliekami statinio paprastojo remonto darbai, rengiamas pastato paskirties keitimo projektas pagal statybos techninio reglamento STR 1.05.06:2010 „Statinio projektavimas“ nustatytus reikalavimus. Gyvenamųjų patalpų paskirties keitimas vykdomas per teritorinės savivaldybės administracijos miesto planavimo ir architektūros skyrių išsiimant projektavimo sąlygų sąvadą, rengiant projektą.

Ekspertai

Paulius Putrimas

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.