...

Norėčiau užsiimti geros savijautos ir energinių technikų koučerio veikla. Kokios srities verslo liudijimas geriausiai tiktų šiai veiklai?

Žinių bazė

2014.03.25

Energinis koučingas:
eufoninis prisilietimas, tapingas ir kitos panašios technikos, Reiki, konsteliacijos. Tai ne medicininės paslaugos, jos nepakeičia medicininio gydymo. Tai mokymai geriau pažinti save ir geriau jaustis.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Publikavimo data: 2020-01-03 11:05

Prieš atsakant į Jūsų užduotą klausimą norime atkreipti dėmesį į  2002 m. lapkričio 19 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą Nr....

Publikavimo data: 2020-01-03 11:05

Prieš atsakant į Jūsų užduotą klausimą norime atkreipti dėmesį į  2002 m. lapkričio 19 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą Nr. 1797 „Dėl verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklių ir veiklų, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, rūšių sąrašo“. Šiame Vyriausybės nutarime yra įtvirtintas konkretus sąrašas veiklos rūšių, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą. Atsižvelgiant į tai, kad veikla, kuria Jūs norite užsiimti, yra palyginti nauja, ji nėra įtvirtinta ir konkrečiai apibrėžta aukščiau paminėtame Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarime. Dėl šios priežasties, reikia rasti atitikmenį veiklos, kuri būtų panašiausia į tą, kuria Jūs planuojate užsiimti. Lietuvos Respublikos Statistikos departamentas konsultacijos metu nurodė, jog labiausiai geros savijautos ir energinio koučerio veiklą atitinkančios ekonominės veiklos rūšies kodas yra 855100. Todėl, pasak Lietuvos Respublikos Valstybinės mokesčių inspekcijos, Jūs galėtumėte plėtoti veiklą pasirinkdamas vieną iš toliau nurodytų veiklos rūšių: 2002 m. lapkričio 19 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarime 53 numeriu pažymėtą veiklą (kvalifikacijos tobulinimo ar papildomo mokymo veikla) arba 67 numeriu pažymėtą veiklą (trenerių veikla (jeigu asmuo nėra sudaręs sporto veiklos sutarties)). Kartu noriu pabrėžti, kad individualią veiklą galima vykdyti ne tik pagal verslo liudijimą. Galima alternatyva yra individualios veiklos vykdymas pagal pažymą. Vykdant individualią veiklą pagal pažymą, pajamų mokestis yra mokamas kartą per metus, atsižvelgiant į gautas pajamas, taip pat pagal šią pažymą yra galima įvairesnio pobūdžio veikla. Todėl, atsižvelgiant į Jūsų planuojamos užsiimti veiklos specifiką, rekomenduočiau pasirinktą individualią veiklą vykdyti pagal pažymą. Šioje konsultacijoje pateikiama informacija yra bendro pobūdžio, todėl dėl kiekvieno individualaus atvejo ir išsamios konsultacijos patartina kreiptis į teisininkus.

Ekspertai

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Dr. Dalia Foigt-Norvaišienė

Advokatė, teisės patarėja / Nepriklausoma advokatų kontora „COBALT”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.