...

Stručių verslas

Žinių bazė

2014.04.06

Sveiki. Gyvenu sodyboje, yra vietos norėčiau užsiimti stručių auginimu bet net nežinau nuo ko pradėt. Ar čia įmonę atsidaryt ar kaip, ar ūkininku galečiau tapti?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Jurgita Bliznikienė

Teisininkė / „Deloitte“

Publikavimo data: 2014-04-06 16:43

Jūsų atveju, turbūt būtų paprasčiausia baigti ūkininkavimo žinių programą (daugiau informacijos galite rasti Jūsų miesto/rajono savivaldybėje) ir įregistruoti ūkininko ūkį....

Publikavimo data: 2014-04-06 16:43

Jūsų atveju, turbūt būtų paprasčiausia baigti ūkininkavimo žinių programą (daugiau informacijos galite rasti Jūsų miesto/rajono savivaldybėje) ir įregistruoti ūkininko ūkį. Tuomet galėsite vykdyti žemės ūkio veiklą (įskaitant ir paukščių auginimą), gauti kuro lengvatine kaina, naudotis ES parama.

Šiuo tikslu reikėtų Jūsų miesto/rajono savivaldybei pateikti prašymus ir reikalingus dokumentus dėl ūkininko ūkio įregistravimo ir ūkininko pažymėjimo išdavimo. Konkrečiai būtų reikalinga pateikti žemės nuosavybės dokumentų, žemės sklypo plano, Jūsų asmens tapatybės dokumento kopijas, ūkininko pasirengimą ūkininkauti patvirtinantį dokumentą (pvz., ūkininkavimo žinių pagrindų mokymo programos ar ūkininkavimo pradmenų mokymo programos baigimo pažymėjimą), mokėjimo pavedimą. Savivaldybė gali pareikalauti ir kitų dokumentų.

Ekspertai

Jurgita Bliznikienė

Jurgita Bliznikienė

Teisininkė / „Deloitte“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.