...

Individuali taksi veikla, reklama ant automobilio

Žinių bazė

2014.04.15

Užsiimu individualia taksi veikla, bet dirbu kaip sakant per firmą, t.y,pagal sutartį gaunami užsakymai, ar galima reklamuoti savo asmeninį tel. nr. ant mašinos, ar tai tik šalių susitarimas?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Publikavimo data: 2014-04-15 16:36

Atsakydami į jūsų pateiktą klausimą, pažymime, kad keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisykles ir tvarką nustato Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro...

Publikavimo data: 2014-04-15 16:36

Atsakydami į jūsų pateiktą klausimą, pažymime, kad keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisykles ir tvarką nustato Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro 2012 m. sausio 27 d. įsakymu Nr. 3-80 patvirtintos Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklės (toliau – Taisyklės).

Pažymėtina, kad reikalavimai taksi automobiliams yra numatyti Taisyklių 9 punkte. Vienas iš reikalavimų – taksi automobilis turi būti apipavidalintas pagal Keleivinio kelių transporto priemonių apipavidalinimo nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos 1998 m. vasario 12 d. įsakymu Nr. 55, reikalavimus. Šiose nuostatose nurodyta, jog reklamos, nesusijusios su vežėjo veikla, pateikimo lengvojo automobilio taksi išorėje ir viduje tvarką nustato savivaldybė. 

Atkreiptinas dėmesys, jog iš Jūsų pateiktos informacijos sunku įvertinti Jūsų santykius su taksi įmone bei nustatyti, kas konkrečiu atveju santykiuose su klientais yra laikomas taksi paslaugų teikėjų (vežėju). Nustačius, kad taksi paslaugų teikėju (vežėju), yra taksi įmonė, būtų privaloma gauti įmonės sutikimą reklamuoti savo telefono numerį ant taksi automobilio bei kreiptis į teritorijos, kurioje vykdote veiklą, savivaldybę dėl detalesnio reklamos ant taksi automobilio naudojimo tvarkos reglamentavimo.

Ekspertai

Paulius Putrimas

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.