...

išsinuomoti žemės sklypą (rekreacinio pobūdžio) prie ežero.

Žinių bazė

2014.04.29

Galvoju išsinuomoti žemės sklypą prie ežero.Sutvarkyti teritoriją, pastatyti poilsio vietų, auto stovėjimo aikštelę, sporto zoną, maisto zoną, pirtis. Žodžiu laisvalaikio kampelis prie ežeriuko 🙂
Norėjau pasiteirauti kokią verslo formą pasirinkti:
– verslo liudijimą
– individuali veikla
O gal tokiai veiklai reikia UAB ar MB?
Tai būtų sezoninis projektas. (pradžioje).

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Mantas Gerdauskis

Advokato padėjėjas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX"

Publikavimo data: 2014-04-29 12:25

Atsakydami į Jūsų klausimą pažymime, kad patraukliausios verslo formos pasirinkimą lemia daugybė veiksnių, tokių kaip planuojamos vykdyti veiklos trukmė, turimo...

Publikavimo data: 2014-04-29 12:25

Atsakydami į Jūsų klausimą pažymime, kad patraukliausios verslo formos pasirinkimą lemia daugybė veiksnių, tokių kaip planuojamos vykdyti veiklos trukmė, turimo kapitalo dydis, atsakomybės laipsnis, mokesčių dydis ir kt. Jūsų norimai veiklai vykdyti nėra privaloma įsteigti juridinį asmenį – šia veikla galima verstis individualiai, t.y. įsigyjant verslo liudijimą arba vykdant individualią veiklą pagal pažymą. Pagrindinis skirtumas tarp šių individualios veiklos būdų yra tas, kad vykdant veiklą pagal verslo liudijimą, iš anksto turi būti sumokamas nustatyto dydžio mokestis, proporcingas išduodamo verslo liudijimo galiojimo laikotarpiui, o verstis galima tik griežtai nustatytomis veiklos rūšimis. Jūsų nurodyta veiklai priskirtinas Ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriaus (EVRK) kodas – EVRK 93.29 – kita pramogų ir poilsio organizavimo veikla. Tokia veikla patenka į veiklos rūšių, kuriomis leidžiama užsiimti įsigijus verslo liudijimą, sąrašą.

Kadangi šiuo atveju renkatės tarp individualios veiklos vykdymo įsigyjant verslo liudijimą ir individualios veiklos vykdymo pagal pažymą, pažymėtina, jog įsigydama verslo liudijimą turėsite sumokėti savivaldybių tarybų nustatytą fiksuoto dydžio pajamų mokestį, kuris apskaičiuojamas proporcingai išduodamo verslo liudijimo galiojimo laikotarpiui ir turi būti sumokėtas iki verslo liudijimo išdavimo. Vykdydama individualią veiklą pagal pažymą, turėsite mokėti gyventojų pajamų mokestį,  kurio įmokos mokamos metams pasibaigus nuo gautų (uždirbtų) apmokestinamųjų pajamų. Jūsų atveju būtų mokamas 5 % dydžio gyventojų pajamų mokestis, kuris mokamas nuo skirtumo, kuris gaunamas iš gautų ar uždirbtų individualios veiklos pajamų, atėmus leidžiamus atskaitymus. Pažymėtina, jog nepaisant būdo, kuriuo pasirinksite vykdyti savo veiklą, Jums taip pat teks mokėti privalomojo sveikatos draudimo ir valstybinio socialinio draudimo įmokas.

Ekspertai

Mantas Gerdauskis

Mantas Gerdauskis

Advokato padėjėjas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX"

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.