...

Ko reikia norint atsidaryti kosmetologijos kabinetą daugiabutyje?

Žinių bazė

2014.04.29

Ar norint atsidaryti kosmetologijos kabinetą daugiabučio name, pirmame aukšte nusileidus laiptus reikia keisti buto paskirtį? Ir kokia būtų eiga dokumentų tvarkymo šiuo klausimu? Kiek maždaug kainuotų visų leidimų susitvarkymas? Namas yra 9-ių aukštų ir senos statybos, netoli Klaipėdos miesto pagrindinės gatvės.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Publikavimo data: 2014-04-29 12:32

Vadovaujantis „Statinio (jo patalpų) naudojimo ne pagal paskirtį atvejų ir tvarkos aprašu“, gyvenamosiose patalpose neleidžiama vykdyti komercinės veiklos. Išimtis yra...

Publikavimo data: 2014-04-29 12:32

Vadovaujantis „Statinio (jo patalpų) naudojimo ne pagal paskirtį atvejų ir tvarkos aprašu“, gyvenamosiose patalpose neleidžiama vykdyti komercinės veiklos. Išimtis yra nustatyta tik viešbučių, administracinės, prekybos, kultūros, poilsio paskirties patalpoms, kuriose grožio paslaugų teikimo veikla yra galima nepakeitus jų paskirties. Taigi norint įrengti kosmetologijos kabinetą daugiabučiame name, visų pirma, patalpų paskirtį reikėtų pakeisti į paslaugų (pagal Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto kadastro įstatymo nuostatas).

Patalpų paskirties keitimo procedūra įtvirtinta statybos techninio reglamento STR 1.12.08:2010 „Statinių naudojimo priežiūros tvarkos aprašas“ VII skyriuje. Keičiant patalpų ar pastatų paskirtį, kai nustatyta tvarka užbaigtuose statyti statiniuose neatliekami statybos darbai ar atliekami statinio paprastojo remonto darbai, rengiamas patalpos ar pastato paskirties keitimo projektas. Taigi norint pakeisti patalpų paskirtį, būtina parengti patalpų paskirties keitimo projektą ir gauti savivaldybės administracijos įgalioto valstybės tarnautojo rašytinį pritarimą šiam projektui. Keičiant patalpų paskirtį jas reikėtų įrengti taip, kad šios patalpos atitiktų kosmetologijos kabineto įrengimui keliamus reikalavimus. Savivaldybei, be patalpų paskirties keitimo projekto, taip pat reikia pateikti Lietuvos Respublikos statybų įstatymo 23 straipsnio 10 dalyje nurodytus dokumentus, tokius kaip kompiuterinę laikmeną su projekto įrašu, statinio kadastro duomenų bylą, statinio bendraturčių sutikimus ir kt.

Kalbant apie patalpų paskirties keitimo kainą – vienareikšmiškai jos nustatyti negalima, kadangi ji priklauso nuo architekto įkainių rengiant patalpų paskirties keitimo projektą, patalpų remonto kaštų ir pan. Be kita ko, pažymėtina, jog už rašytinį pritarimą statinio projektui yra imama 100 Lt dydžio valstybės rinkliava.

Ekspertai

Paulius Putrimas

Paulius Putrimas

Advokatas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.