...

Ar galime šia preke prekiauti elektroninėje parduotuvėje?

Žinių bazė

2014.04.30

Įmonė turi licenziją mažmeninei prekybai alkoholiu – prekiaujame suvenyriniais alkoholio buteliais, kuriuos graviruojame pagal pirkėjo užsakymą. Ar galime šia preke prekiauti elektroninėje parduotuvėje?

Temos: , , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Mantas Gerdauskis

Advokato padėjėjas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX"

Publikavimo data: 2014-04-30 12:57

Atsakydami į jūsų klausimą pažymime, kad Lietuvoje alkoholiniais gėrimais prekiauti galima tik gavus didmeninės ar mažmeninės prekybos alkoholio produktais licenciją....

Publikavimo data: 2014-04-30 12:57

Atsakydami į jūsų klausimą pažymime, kad Lietuvoje alkoholiniais gėrimais prekiauti galima tik gavus didmeninės ar mažmeninės prekybos alkoholio produktais licenciją. Tačiau, netgi turint šias licencijas, prekyba alkoholiu internete Lietuvoje yra negalima. Tiesiogiai tokio draudimo įstatymai neįtvirtina, tačiau, žvelgiant į įstatymų nuostatas sistemiškai, galima šį draudimą įžvelgti.

Vyriausybės patvirtintose didmeninės ir mažmeninės prekybos alkoholio produktais licencijavimo taisyklėse nurodoma, kad licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais gali būti išduodamos įmonėms, norinčioms prekiauti alkoholiniais gėrimais stacionariosiose alkoholinių gėrimų parduotuvėse, stacionariųjų parduotuvių alkoholinių gėrimų skyriuose, stacionariose viešojo maitinimo vietose, stacionariųjų degalinių, vykdant tik mažmeninės prekybos veiklą, ir kaimo gyvenamosiose vietovėse esančių stacionariųjų parduotuvių nespecializuotuose skyriuose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, siaurojo geležinkelio traukiniuose ir laivuose, kuriuose yra atskirai įrengtos viešojo maitinimo vietos, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat specialiosiose prekybos vietose.

Dar daugiau, Alkoholio kontrolės įstatymas nurodo, kad licencijose verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, be kita ko, turi būti įrašytos alkoholinių gėrimų prekybos ir laikymo vieta, o Vyriausybės patvirtintose didmeninės ir mažmeninės prekybos alkoholio produktais licencijavimo taisyklėse nurodoma, kad įmonė, turinti licenciją, gali verstis licencijoje nurodyta veikla ir laikyti licencijoje nurodytus alkoholio produktus tik toje vietoje, kuri įrašyta į licenciją.

Pabrėžtina, kad Alkoholio kontrolės įstatymas nedraudžia prekybos alkoholiu, užsisakant įvairiomis ryšio priemonėmis. Tokiu atveju, asmenys, norėdami įsigyti alkoholį internetu, šį užsisako ineternete, o sumoka už užsakytas prekes bei pateikia savo asmens dokumentą tik kurjeriui atvykus ir pristačius prekes į namus.

Ekspertai

Mantas Gerdauskis

Mantas Gerdauskis

Advokato padėjėjas / Advokatų profesinė bendrija „ADLEX"

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.