...

Dėl autorių teisių

Žinių bazė

2016.01.15

Įsigyjant prekes ne iš prekių gamintojų, bet iš trečiųjų asmenų (kaip antai, iš prekių sandėlių), yra rizika, kad šios prekės gali būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės subjektų teises, pavyzdžiui teisę į prekių ženklą, dizainą ir pan. Žinau, kad reiktų gauti prekių tiekėjo (pardavėjo) patvirtinimą raštu, kad parduodamos prekės yra pagamintos teisėtai ir kad konkretaus prekės ženklo ir (ar) dizaino naudojimas nepažeidžia kitų subjektų teisių ar teisėtų interesų. Kas rašte turi būti parašyta – tiesiog visa tai, kas aukščiau išvardinta?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2016-01-15 14:47

Pardavėjo patvirtinimo, kad prekės pagamintos teisėtai ir nepažeidžiant trečiųjų asmenų teisių ar teisėtų interesų, įtraukimas į sutartį yra viena iš...

Publikavimo data: 2016-01-15 14:47

Pardavėjo patvirtinimo, kad prekės pagamintos teisėtai ir nepažeidžiant trečiųjų asmenų teisių ar teisėtų interesų, įtraukimas į sutartį yra viena iš riziką mažinančių priemonių. Rekomenduočiau, kad tokia nuostata būtų išdėstyta ne vienašališkame pardavėjo rašte, o dvišalėje sutartyje, kuri keičiama šalių susitarimu, kartu numatant ir pardavėjo atsakomybę.

Tačiau svarbu paminėti, kad toks patvirtinimas nepanaikins pirkėjo rizikos. Pirma, administracinė ar net baudžiamoji atsakomybė kiltų pirmiausia jam. Antra, nors pagal sutarties nuostatas pardavėjas ir turėtų pareigą atlyginti patirtus finansinius nuostolius, praktikoje šią pareigą gali būti sunku įgyvendinti (pavyzdžiui, pardavėjas neturės pakankamai turto arba bus bankrutavęs).

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.