...

Mobilios programėlės kūrimas

Žinių bazė

2016.01.25

Kilo idėja sukurti telefono programinę programėlę. Ar ją realizuojant reikia įmonės? Ji būtų mokama.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Vytautas Sabalys

Vyresnysis teisininkas / Advokatų kontora „Sorainen“

Publikavimo data: 2016-01-25 14:24

Tuos atvejus, kai verta steigti įmonę, jau aprašėme čia. Visgi verta atkreipti dėmesį, kad tiek kuriant, tiek paleidžiant ar parduodant...

Publikavimo data: 2016-01-25 14:24

Tuos atvejus, kai verta steigti įmonę, jau aprašėme čia. Visgi verta atkreipti dėmesį, kad tiek kuriant, tiek paleidžiant ar parduodant programėlę nėra privaloma steigti įmonės. Be abejo, kiekvienu atveju reikėtų įvertinti visas aplinkybes.

Jei programėlę kuria vienas asmuo, tokiu atveju  pakanka individualios veiklos pažymėjimo. Jei, kaip dažniausiai būna, programėlę kuria komanda iš kelių asmenų, jiems vertėtų apibrėžti savo santykius tiek tarpusavyje, tiek dėl komandos atstovavimo, pajamų, ir sąnaudų apskaitymo ir kitus. Tokiu atveju vertėtų pasirašyti jungtinės veiklos sutartį (apie ją daugiau skaitykite čia).

Atkreipiame dėmesį, kad šis atsakymas yra informacinio pobūdžio ir negali būti laikomas advokatų kontoros SORAINEN ar jos teisininko teisine konsultacija.

Ekspertai

Vytautas Sabalys

Vytautas Sabalys

Vyresnysis teisininkas / Advokatų kontora „Sorainen“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.