...

Noriu pradėti prekybą žymiais prekių ženklais

Žinių bazė

2016.02.27

Noriu pradėti prekybą Lietuvoje žymiais prekių ženklais (tarkime Gillette) juos importuodamas ne iš EU šalies, produktai pagaminti EU valstybėse, bet skirti prekybai ne EU šaliai (CE ženkliukas yra), ar nėra kokių teisinių „brando” intelektinės apsaugos taisyklių, ar importo apribojimo ir ar nereiks juos iš naujo sertifikuoti pagal EU standartus?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2016-02-27 14:55

Prekių ženklų teisinėje apsaugoje yra taikoma ženklo savininko teisių pasibaigimo taisyklė, pagal kurią ženklo savininkas negali uždrausti kitiems asmenims žymėti...

Publikavimo data: 2016-02-27 14:55

Prekių ženklų teisinėje apsaugoje yra taikoma ženklo savininko teisių pasibaigimo taisyklė, pagal kurią ženklo savininkas negali uždrausti kitiems asmenims žymėti ženklu prekes, kurios jo paties sutikimu yra pažymėtos ir išleistos į Europos Bendrijos rinką. Pavyzdžiui, Gillette išleidus į Vokietijos rinką produktus, Lietuvos subjektas juos gali perparduoti Lietuvoje ir taip nepažeis ženklo savininko teisių.

Tačiau aprašomoje situacijoje kalbama apie taip vadinamą paralelinį importą (angl. parallel import) arba pilkas prekes (angl. grey products). Yra įvairių nuomonių dėl tokios prekybos teisėtumo ir kiekvieną atvejį reikėtų nagrinėti atskirai. Tačiau kaip bendra taisyklė, kadangi prekės buvo išleistos į rinką už ES ribų, minėta ženklo savininko teisių pasibaigimo taisyklė greičiausiai nebus taikoma ir ženklo savininkas galės ginčyti tokią prekybą.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.