...

Prieskonių auginimas ir pardavimas

Žinių bazė

2016.03.14

Norėčiau auginti savo žemėje prieskoninius augalus tokius kaip (bazilikas, čiobrelis, petražolės) ir vėliau iš jų gaminti prieskonius ir parduoti. Kokių licenzijų bei leidimų man reikėtų norint vykdyt šią veiklą?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Monika Dapkutė

Vyresnioji advokatė / Thermo Fisher Scientific

Publikavimo data: 2016-03-14 16:29

Augalų auginimui specialūs leidimai nereikalingi. Tačiau augalų apdorojimui ir pardavimui Jums reikia turėti Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą. Pažymėjimus išduoda atitinkama...

Publikavimo data: 2016-03-14 16:29

Augalų auginimui specialūs leidimai nereikalingi. Tačiau augalų apdorojimui ir pardavimui Jums reikia turėti Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą. Pažymėjimus išduoda atitinkama teritorinė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Norėdami gauti pažymėjimą, turite  pateikti maisto tvarkymo patalpų planą, maisto tvarkymo proceso aprašymą ir kitus formoje nurodytus dokumentus bei informaciją. Jūsų veikla privalo atitikti maisto produktų higienos reikalavimus bei Lietuvos higienos normų reikalavimus.

Atkreipiame dėmesį, kad šis atsakymas yra informacinio pobūdžio ir negali būti laikomas advokatų kontoros SORAINEN ar jos teisininko teisine konsultacija.

Ekspertai

Monika Dapkutė

Monika Dapkutė

Vyresnioji advokatė / Thermo Fisher Scientific

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.