...

Kokių leidimų reikia norint importuoti ir pardavinėti riešutus Lietuvoje iš ES valstybių?

Žinių bazė

2016.04.19

Noriu importuoti graikinius riešutus (10 tonų) iš ES valstybės, tačiau nežinau kokie dokumentai tam reikalingi. Taip pat pardavinėjant Lietuvoje, kokių reikia pagrindinių leidimų?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Monika Dapkutė

Vyresnioji advokatė / Thermo Fisher Scientific

Publikavimo data: 2016-04-19 02:07

Specialių reikalavimų riešutų įvežimui iš kitų ES valstybių narių nėra – ES yra užtikrinamas laisvas prekių judėjimas. Tačiau produktai turi...

Publikavimo data: 2016-04-19 02:07

Specialių reikalavimų riešutų įvežimui iš kitų ES valstybių narių nėra – ES yra užtikrinamas laisvas prekių judėjimas. Tačiau produktai turi atitikti ES valstybės narės, iš kurios yra įvežami, lygiaverčius saugos, kokybės ir maisto tvarkymo reikalavimus.

Parduodant riešutus Lietuvoje Jums reikia turėti Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, dėl kurio išdavimo turite kreiptis į teritorinę Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Daugiau informacijos apie pažymėjimo išdavimui reikalingus dokumentus rasite adresu: http://vmvt.lt/node/596.

Atkreipiame dėmesį, kad šis atsakymas yra informacinio pobūdžio ir negali būti laikomas advokatų kontoros SORAINEN ar jos teisininko teisine konsultacija.

Ekspertai

Monika Dapkutė

Monika Dapkutė

Vyresnioji advokatė / Thermo Fisher Scientific

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.