...

Verslas IT srityje

Žinių bazė

2016.04.25

Kokią verslo formą rinktis, jei:
Bus vykdomi programavimo darbai (el. sveitainių kūrimas ir t.t)
Steigėjų skaičius – 2 (jie ir vykdys programavimo darbus)
Nebus įmonės buveinės.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Ignas Motiejūnas

Teisininkas / „Ellex Valiunas“

Publikavimo data: 2016-04-25 14:59

Atsižvelgiant į Jūsų pateiktą informaciją, veiklą galėtumėte vykdyti turėdami individualios veiklos pažymėjimą (neįsteigę įmonės) arba įsteigę uždarąją akcinę bendrovę (UAB)...

Publikavimo data: 2016-04-25 14:59

Atsižvelgiant į Jūsų pateiktą informaciją, veiklą galėtumėte vykdyti turėdami individualios veiklos pažymėjimą (neįsteigę įmonės) arba įsteigę uždarąją akcinę bendrovę (UAB) ar mažąją bendriją (MB).

Kada verta steigti bendrovę, skaitykite ČIA.

Bendro pobūdžio palyginimą tarp UAB ir MB galite rasti ČIA.

Įvertinant tai, kad pasirinkus MB (a) Jums nereikės formuoti įstatinio kapitalo (UAB atveju – bent 2500 Eur), (b) abu steigėjai galės dirbti MB naudai nesudarydami su ja darbo sutarties (UAB atveju – jums reikėtų įdarbinti abu steigėjus, kad jie galėtų dirbti bendrovėje), tad kartu palengvės ir mokestinė bei reguliacinė našta, (c) galėsite vesti paprastesnę buhalterinę apskaitą, rekomenduotume Jums steigti MB. Kitą vertus, jei planuojate į bendrovę pritraukti verslo angelų ar rizikos kapitalo investicijų, tokiu atveju būtų parankesnė UAB forma. Bet kuriuo atveju, MB visuomet galėsite pertvarkyti į UAB.

Pažymime, kad visi Lietuvoje registruoti juridiniai asmenys privalo turėti registruotą buveinę. Buveine gali būti registruojamos ne tik administracinės, tačiau ir gyvenamosios patalpos.
Atkreipiame dėmesį, kad šis atsakymas yra informacinio pobūdžio ir negali būti laikomas advokatų kontoros SORAINEN ar jos teisininko teisine konsultacija.

Ekspertai

Ignas Motiejūnas

Ignas Motiejūnas

Teisininkas / „Ellex Valiunas“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.