Kokie reikalavimai keliami norint užsiimti mėsos rūkymu ir jos pardavimu?
2016.06.29
Ketinu užsiimti mėsos rūkymu ir pardavinėjimu, t.y. tai būtų kiaulių pirkimas iš ūkininko, apdorojimas ir rūkymas vyktų mano namuose, rūkykloje. Pardavimui žinoma reikės nuomotis kokią nors vietą turgelyje arba prekyvietėse.
Temos: Pardavimai, Teisė.
Į klausimą atsakė:
Atsakyti į klausimą
Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.
Ekspertai
Lina Kalinauskaitė
Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva
Tapk ekspertu
Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!
Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva
Publikavimo data: 2016-06-29 16:30
Norėdami užsiimti mėsos apdorojimu, rūkymu bei pardavimu, turite gauti gyvūninio maisto tvarkymo subjekto veterinarinį patvirtinimą, kurį suteikia Valstybinė maisto ir...
Publikavimo data: 2016-06-29 16:30
Norėdami užsiimti mėsos apdorojimu, rūkymu bei pardavimu, turite gauti gyvūninio maisto tvarkymo subjekto veterinarinį patvirtinimą, kurį suteikia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Su laisvos formos prašymu turite pateikti patalpų planą. Svarbu paminėti, jog patalpos, kuriose vykdysite veiklą turi būti gamybinės paskirties. Patalpose, kuriose planuojama veikla, turi būti pažymėtos atskiros patalpos gyvūnų apdorojimui, skerdimui, patalpa, kuri bus rūkoma mėsa bei patalpa, kurioje paruošti gaminiai bus supakuojami ir paruošiami tiekimui į rinką. Patalpos turi būti įrengtos bei išdėstytos taip, kad būtų išvengta kryžminės taršos.
Visi mėsos gaminiai turi būti tinkamai įpakuoti ir paženklinti. Maisto produktų etiketėse reikia pažymėti:
– maisto produkto pavadinimą;
– sudedamųjų dalių sąrašą;
– visas alergiją ar netoleravimą sukeliančios medžiagas, naudojamas gaminant ar ruošiant maisto produktą ir išliekančias galutiniame produkte, nors ir pakitusiu pavidalu;
– tam tikrų sudedamųjų dalių ar jų kategorijų kiekį;
– maisto produkto grynąjį kiekį;
– minimalų tinkamumo vartoti terminą arba nuorodą „Tinka vartoti iki … (data)“;
– visas specialias laikymo ir (arba) vartojimo sąlygas;
– maisto verslo operatoriaus pavadinimą ar įmonės pavadinimą ir adresą;
– kilmės šalį ar kilmės vietą numatytais atvejais;
– vartojimo instrukciją, jei be jos būtų sudėtinga teisingai vartoti šį maisto produktą;
– maistingumo deklaraciją (pateikti privaloma nuo 2016 m. gruodžio 13 d.).