...

Kompiuterinių žaidimų kūrimas ir platinimas internetu

Žinių bazė

2016.08.02

Planuoju užregistruoti savo veiklą – kompiuterinių žaidimų kūrimą. Žaidimai platinami per internetą, auditorija – USA, Europos Sąjunga, Rusija ir t.t. Pinigai bus siunčiami į sąskaitą Lietuvos banke.
Žaidimai platinami visiškai nemokamai, bet žmonės, kuriems šie žaidimai patinka, aukoja pinigus per internetą skirtingais būdais (paypal, webmoney). Suma gaunasi pakankama, kad galima būtu šią veiklą paversti pagrindiniu, ar net vieninteliu pajamų šaltiniu.
Kaip reikėtu įforminti šią veiklą? Kaip suprantu, reikia įregistruoti individualią veiklą pagal pažymą. O gal įmanoma įsigyti verslo liudijimą?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Publikavimo data: 2016-08-02 13:16

Jūsų apibūdinta veikla nepatenka į veiklų, kurias leidžiama vykdyti turint verslo liudijimą, sąrašą, todėl turite įregistruoti individualią veiklą pagal pažymą....

Publikavimo data: 2016-08-02 13:16

Jūsų apibūdinta veikla nepatenka į veiklų, kurias leidžiama vykdyti turint verslo liudijimą, sąrašą, todėl turite įregistruoti individualią veiklą pagal pažymą. Tai galite padaryti užpildę elektroninę formą VMI svetainėje. Savanoriškai asmenų pervestos aukos bus laikomos Jūsų gautomis pajamomis, kurias privalėsite deklaruoti. Nuo apmokestinamųjų pajamų (t. y. skirtumo tarp gautų pajamų ir patirtų išlaidų) turėsite sumokėti 15% gyventojų pajamų mokestį, valstybinio socialinio draudimo bei privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Jeigu Jūsų gaunamos pajamos viršys 45 000 EUR per metus, atsiras pareiga registruotis  PVM mokėtoju.
Jei šia veikla užsiimate ne vienas, verta apsvarstyti galimybę steigti juridinį asmenį arba pasirašyti jungtinės veiklos sutartį, kuria galėtumėte apsibrėžti gauto pelno paskirstymą tarp kolegų, atsakomybes ir kitus svarbius aspektus. Nors tai nėra privaloma, tačiau tokiu būdu apsisaugotumėte nuo galimų ginčų ateityje.
Atkreipiame dėmesį, kad šis atsakymas yra informacinio pobūdžio ir negali būti laikomas advokatų kontoros „Sorainen“ ar jos teisininko teisine konsultacija.

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.