...

Rankų darbo mediniai žaislai

Žinių bazė

2016.09.10

Gaminu įvairius medinius žaislus bei žaidimus. Visa produkcija orientuota į vyresnių nei 3 metų vaikų grupę ir žaislus noriu pateikti į rinką. Nuo ko pradėti sertifikavimo procedūras? Taip pat kyla klausimas dėl serijinės gamybos. Žaislai gaminami rankomis ir kiekvienas jų vis kitoks (tiek formomis, tiek dydžiu). Ar jiems galios tas pats sertifikatas?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Konstantinas Pečiulis

Vyresnysis konsultantas / Ernst & Young

Publikavimo data: 2016-09-10 01:51

Lietuvoje reikalavimus žaislams nustato Žaislų saugos techninis reglamentas. Siūlome susipažinti su šiuo dokumentu, kadangi jame rasite visus žaislams taikomus reikalavimus. Reglamentas...

Publikavimo data: 2016-09-10 01:51

Lietuvoje reikalavimus žaislams nustato Žaislų saugos techninis reglamentas. Siūlome susipažinti su šiuo dokumentu, kadangi jame rasite visus žaislams taikomus reikalavimus. Reglamentas numato, kad žaislai, kurie skirti jaunesniems negu 14 metų vaikams, turi būti paženklinti CE ženklu. Gamintojas pats (arba jo įgaliotasis atstovas, įsisteigęs ES) turi:
1. atlikti gaminių vidaus kontrolę, t.y. atlikti bandymus pagal standartą LST EN 71 „Žaislų sauga“, kurį gali gauti Lietuvos standartizacijos departamente www.lsd.lt;
2. parengti gaminio techninį dokumentą, kuriame nurodomos gaminio savybės ir atliktų saugos bandymų ataskaitos;
3. parengti gaminio atitikties deklaraciją (jos formą rasite Žaislų saugos techniniame reglamente) ir;
4. matomoje vietoje, įskaitomai ir neištrinamai paženklinti jį CE ženklu. Jei žaislai yra maži arba turi mažų detalių, CE ženklą galima nurodyti etiketėje arba pridedamame informaciniame lapelyje.
Jeigu gaminate rankų darbo ar unikalius žaislus, jie vistiek turi būti paženklinti CE ženklu ir kiekvienam žaislui turi būti parengti techniniai dokumentai ir atitikties deklaracija, tačiau visa tai galite atlikti ir patys.

Ekspertai

Konstantinas Pečiulis

Konstantinas Pečiulis

Vyresnysis konsultantas / Ernst & Young

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.