...

Batutų nuomos verslas paplūdimyje

Žinių bazė

2016.09.17

Kur kreiptis norint pradėti batutų nuomos verslą paplūdimyje? Palangoje arba kitose Lietuvos vietose, šventėse?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Živilė Baušienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2016-09-17 15:05

Norint užsiimti batutų nuomos verslu, pirmiausia, reikia įteisinti savo veiklą pasirenkant tam tikrą teisinę formą. Šiuo atveju, batutų nuomos verslu...

Publikavimo data: 2016-09-17 15:05

Norint užsiimti batutų nuomos verslu, pirmiausia, reikia įteisinti savo veiklą pasirenkant tam tikrą teisinę formą. Šiuo atveju, batutų nuomos verslu galima užsiimti ir turint tik verslo liudijimą arba pasirenkant kitą juridinio asmens teisinę formą. Šias procedūras galite atlikti internetu VMI arba Registrų centro svetainėse. Norint užsiimti batuto nuoma Palangos, Šventosios ar Neringos paplūdimyje reikia gauti leidimą teikti paslaugas savivaldybės nustatytose viešosiose vietose. Šį leidimą išduoda savivaldybės, daugiau informacijos apie leidimo išdavimo procedūras, reikalingus dokumentus, išdavimo terminus bei mokesčius rasite portale www.verslovartai.lt adresu: http://www.verslovartai.lt/lt/leidimu_grupes/leidimas-prekiauti-irar-teikti-paslaugas-viesosiose-vietose/3497

Reikėtų žinoti, kad Palangos miesto savivaldybės taryba 2015 m. gruodžio 23 d. sprendimu Nr. T2-348 ,,Dėl Prekybos viešosiose vietose taisyklių patvirtinimo“,  patvirtino prekybos viešosiose vietose taisykles, kuriose nustatyti bendrieji prekybos ar paslaugų teikimo Palangos miesto viešosiose vietose organizavimo reikalavimai. Atranką asmenų, kuriems išduodami leidimai prekiauti ar teikti paslaugas Palangos miesto savivaldybės tarybos nustatytose viešosiose vietose,  organizuoja ir vykdo Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija.

Svarbu paminėti, kad Palangos miesto savivaldybė 2015 m. organizavo konkursą, kurio metu komisija atrinko asmenis, kuriems buvo išduoti leidimai prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose iki 2018 m.

Atsižvelgiant į tai, naujas konkursas dėl leidimų prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose bus skelbiamas tik 2018 m. Jei domina galimybė 2017 m. vasarą nuomoti batutus Palangos ar Šventosios paplūdimiuose, rekomenduojame sekti naujienas Palangos miesto savivaldybės portale. Būna tokių atvejų, kai konkursą laimėjęs žmogus iki einamųjų metų balandžio 30 d. nesumoka vietinės rinkliavos už leidimo išdavimą. Tokiu atveju, Palangos miesto savivaldybė organizuoja naują atranką, konkursą laisvai vietai užimti.
Jei Jūs planuojate užsiimti batutų nuoma šventėms, tokiais atvejais užtenka tik įteisinti savo veiklą, pasirenkant fizinio ar juridinio asmens statusą. Papildomų leidimų nereikia, tačiau būtina užtikrinti, kad batutai atitiktų saugiam gaminiui keliamus reikalavimus.

Ekspertai

Živilė Baušienė

Živilė Baušienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.