...

Ar Lietuvos piliečiui reikia užsienyje registruotą ir veikiančią įmonę registruoti Lietuvoje?

Žinių bazė

2016.09.22

Jeigu Lietuvos pilietis įsteigia įmonę “A” užsienyje ir neturi darbuotojų Lietuvoje, ar reikia ir Lietuvoje registruoti, jog jam priklauso “A” įmonė ir jis yra tos įmonės savininkas? Įmonė nevykdo jokios tiesioginės veiklos su Lietuvos valstybe.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Aušra Maliauskaitė-Embrektė

Asocijuotoji partnerė, advokatė / Advokatų kontora GLIMSTEDT

Publikavimo data: 2016-09-22 11:56

Lietuvos Respublikos teisės aktai nenumato prievolės užsienio valstybėje įregistruotą juridinį asmenį registruoti ir Lietuvoje. Galiojantys teisės aktai taip pat neįpareigoja...

Publikavimo data: 2016-09-22 11:56

Lietuvos Respublikos teisės aktai nenumato prievolės užsienio valstybėje įregistruotą juridinį asmenį registruoti ir Lietuvoje. Galiojantys teisės aktai taip pat neįpareigoja informuoti ir apie faktą, kad Lietuvos Respublikos mokesčių mokėtojas įsteigė įmonę užsienio valstybėje.

Pažymėtina, kad šioje konsultacijoje pateikiama informacija yra bendro pobūdžio, todėl dėl kiekvieno individualaus atvejo ir išsamios konsultacijos patartina kreiptis į teisininkus.

Ekspertai

Aušra Maliauskaitė-Embrektė

Aušra Maliauskaitė-Embrektė

Asocijuotoji partnerė, advokatė / Advokatų kontora GLIMSTEDT

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.