...

Užkandinė (modulinis-kioskas) Vilniuje

Žinių bazė

2016.09.22

Norime pradėti greito maisto užkandinės verslą Vilniuje. Planuojamos patalpos – modulinis konteineris (laikina prekybos vieta). Noriu pasiteirauti apie visą proceso eigą, kokiose vietose galima statyti modulinį konteinerį, kokie leidimai reikalingi? Kokie laukia mokesčiai už sklypo nuomą Vilniaus miesto savivaldybei? Jei nuomojamasi iš privataus asmens ar taip pat galioja kažkokie mokesčiai valstybei?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Živilė Baušienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2016-09-22 12:45

Svarbu paminėti, kad vienas iš pagrindinių leidimų, kuriuos turėsite gauti yra Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas. Šį pažymėjimą išduoda Vilniaus...

Publikavimo data: 2016-09-22 12:45

Svarbu paminėti, kad vienas iš pagrindinių leidimų, kuriuos turėsite gauti yra Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas. Šį pažymėjimą išduoda Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kuriai reikia pateikti:
Nustatytos formos prašymą dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo. Jį galima susirasti internete adresu: http://vmvt.lt/node/596
Maisto tvarkymo patalpų projektą (planą) su įrenginių išdėstymu. Maisto tvarkymo patalpos turi būti suprojektuotos, pilnai įrengtos, švarios, suremontuotos, geros būklės. Kioskų patalpos planas, dizainas, dydis, vieta turi atitikti geros higienos praktikai būtinas sąlygas, taip pat saugoti nuo maisto užteršimo jo ruošimo, tvarkymo ir perdirbimo metu. Kiosko vieta turi būti suderinta su Vilniaus miesto savivaldybe, ten ir sužinosite konkrečius adresus, kur galite pasistatyti savo modulinį kioską. Gali tekti gauti leidimą prekybai ir paslaugų teikimui viešosiose vietose, kurį taip pat išduoda savivaldybė.
Maisto tvarkymo proceso aprašymą, kuriame reikia aprašyti: planuojamą vykdyti veiklą: užkandinė, prekyba fasuotais, nefasuotais, greitai gendančiais maisto produktais, ar kt.; darbuotojus: nurodyti, kiek yra (bus) darbuotojų; atliekų šalinimą: aprašyti kur ir kaip šalinamos maisto atliekos; ir kitą su maisto tvarkymo veikla susijusią informaciją.
Vadovo įsakymą dėl Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (toliau – RVASVT) principais pagrįstos savikontrolės sistemos taikymo. Lietuvos higienos normos HN 15:2005 „Maisto higiena“ 3 punkto nuostatos reglamentuoja, kad maisto tvarkymo subjektai tvarko maistą, taikydami RVASVT sistemą, parengtą pagal 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 319) 5 straipsnio nuostatas. Maisto tvarkymo įmonės savanoriškai gali pasirinkti joms priimtiną savikontrolės sistemos diegimo variantą. Daugiau informacijos apie tai galite rasti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos portale: http://vmvt.lt/
Kitas svarbus leidimas, kurį taip pat išduoda Vilniaus miesto savivaldybė yra leidimas įrengti išorinę reklamą. Jei planuojate ant užkandinės kabinti iškabą su pavadinimu arba šalia pasistatyti stendą pvz., su meniu ar darbo valandomis, tokiu atveju, reikia gauti minėtą leidimą. Daugiau informacijos apie šį leidimą, jo išdavimo procedūras, terminus bei mokesčius rasite www.verslovartai.lt portale.
Svarbu žinoti, darbuotojams keliamus reikalavimus. Jie turi pasitikrinti sveikatą Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka prieš pradėdami dirbti ir nustatytu dažnumu periodiškai tikrintis. Taip pat privalo turėti galiojantį privalomą higienos žinių pažymėjimą.
Taip pat norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad smulkaus ir vidutinio verslo ūkio subjektai (SVV), vykdantys veiklą ne ilgiau nei 5 m., gali pasinaudoti Verslo konsultantų tinklo (VKT) teikiamomis paslaugomis. Tai visoje Lietuvoje lengvai prieinama sistema, kuri sukurta, siekiant padėti SVV subjektams, jauniems verslams, auginti kompetencijas ir tuo pačiu – verslą. VKT tikslas – suteikti kokybiškas konsultacijas, tiems verslininkams, kuriems to labiausiai reikia – aktualia tema ir reikiamu laiku bei atsižvelgiant į sunkumus, su kuriais susiduria jaunas verslas. SVV subjektams, kurie vykdo veiklą pirmuosius metus ir kurie konsultuojasi verslo pradžios ir verslo plėtros temomis, kompensuojama dalis gautų paslaugų išlaidų sudaro net 100 proc. Daugiau informacijos apie šį tinklą rasite portale.
Visą pagrindinę informaciją apie Jūsų veiklai taikomus leidimus ir reikalavimus galite rasti www.verslovartai.lt portale, atsakius į klausimyną „Kioskas“, kurį rasite šiuo adresuJums reikės pasirinkti, kad planuojate vykdyti veiklą Vilniaus miesto savivaldybėje ir atsakyti į kitus klausimyno klausimus.

Ekspertai

Živilė Baušienė

Živilė Baušienė

Projektų vadovė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.