...

Noriu prekiauti aukso, sidabro papuošalais

Žinių bazė

2017.05.18

Kokių man reikėtų dokumentų, ar tiktų verslo liudijimas ar individuali veikla? Ko dar reikėtų papildomai?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Neringa Trinskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Publikavimo data: 2017-05-18 11:21

Prekybai juvelyriniais gaminiais (tiek sidabro, tiek kitais) licencija nereikalinga. Norint pradėti prekybą juvelyriniais gaminiais, tai galima vykdyti tiek išsipirkus verslo...

Publikavimo data: 2017-05-18 11:21

Prekybai juvelyriniais gaminiais (tiek sidabro, tiek kitais) licencija nereikalinga. Norint pradėti prekybą juvelyriniais gaminiais, tai galima vykdyti tiek išsipirkus verslo liudijimą, tiek su individualios veiklos pažyma.

Verslo liudijimas yra asmeninio verslo forma, už kurią mokesčiai yra sumokami iš anksto, o ne metams pasibaigus. Verslo liudijimą galima įsigyti elektroniniu būdu per Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) portalo „MANO VMI“ arba tiesiog nuvykus į artimiausią VMI skyrių.

Norint išsiimti Individualios veiklos pažymą (IDV), Jums reikėtų užpildyti atitinkamą prašymą ir pateikti jį Jūsų gyvenamosios vietos teritorijoje veikiančiam VMI skyriui (tiesiogiai arba internetu per Mano VMI), kurioje būtų nurodyta 47.77 veikla pagal EVRK “Laikrodžių, papuošalų ir juvelyrinių dirbinių mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse“.

VĮ „Lietuvos prabavimo rūmai“, įgyvendindama Tauriųjų metalų ir brangakmenių valstybinės priežiūros įstatymo jai suteiktas išimtines teises tauriųjų metalų ir brangakmenių valstybinės priežiūros srityje, vykdo ūkio subjektų, užsiimančių komercine-ūkine veikla, susijusia su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais registraciją ir tvarko tokių ūkio subjektų registrą.

Visi subjektai, ketinantys užsiimti tauriųjų metalų ir brangakmenių mažmenine gaminių prekyba, turi pateikti Lietuvos prabavimo rūmams prašymą, kuriame nurodoma:

  1. ūkio subjekto – juridinio asmens teisinė forma ir pavadinimas, įmonės kodas, fizinio asmens – vardas, pavardė ir asmens kodas arba gimimo data;
  2. veiklos rūšis (rūšys), kuria (kuriomis) ketinama užsiimti;
  3. buveinė ir veiklos vietos adresas (adresai), įskaitant elektroninės parduotuvės adresą;
  4. ūkio subjekto kontaktiniai duomenys (telefono ir (arba) fakso numeriai, elektroninio pašto adresas (jei ūkio subjektas juos turi), kiti duomenys);
  5. juridinio asmens vadovo arba fizinio asmens vardas ir pavardė;
  6. galiojančio verslo liudijimo ar nuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos vykdymo pažymos ar nenuolatinio Lietuvos gyventojo nuolatinės bazės įregistravimo Lietuvoje pažymos išdavimo data ir numeris.

Prašymą pasirašo fizinis asmuo, teikiantis prašymą.

Juridinio asmens prašymą pasirašo juridinio asmens vadovas, kuris prašymą patvirtina ūkio subjekto antspaudu (jeigu asmuo privalo jį turėti).

Lietuvos Respublikoje įsteigti ūkio subjektai, pateikiantys rinkai atsakomybės ženklu nepaženklintus tauriųjų metalų ir brangakmenių gaminius, privalo turėti savo atsakomybės ženklą, kuris registruojamas Lietuvos prabavimo rūmuose ir šiuo ženklu paženklinti gaminius, skirtus realizuoti Lietuvos Respublikos rinkoje.

Ekspertai

Neringa Trinskienė

Neringa Trinskienė

Regionų koordinatorė / VšĮ Versli Lietuva

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.