...

Stalo žaidimo teisių apsauga

Žinių bazė

2017.09.03

Sukūriau stalo žaidimą ir noriu apsaugoti intelektines teises Lietuvoje ir Europoje. Kaip tai padaryti? Ar galima naudoti C ženkliuką? Kokie to reikalavimai? Mano veiklos forma – individuali veikla.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2017-09-03 14:41

Dėl intelektinės nuosavybės apsaugos. Tam, kad galėčiau konkrečiai patarti, kokia intelektinės nuosavybės apsauga turėtų būti taikoma stalo žaidimui, turėčiau su...

Publikavimo data: 2017-09-03 14:41

Dėl intelektinės nuosavybės apsaugos.
Tam, kad galėčiau konkrečiai patarti, kokia intelektinės nuosavybės apsauga turėtų būti taikoma stalo žaidimui, turėčiau su juo susipažinti. Tačiau pagal bendrus principus, ko gero kalbėtumėme apie prekių ženklų ir autorių teisių apsaugą.
Norint apsaugoti prekių ženklą Europos Sąjungoje, reikėtų įsiregistruoti ES prekių ženklą Europos Sąjungos Intelektinės nuosavybės tarnyboje (EUIPO).
Autorių teisių apsauga galėtų būti taikoma stalo žaidimui, kaip originaliam kūriniui, ar atskiroms jo dalims. Autorių teisės niekur neregistruojamos. Jeigu stalo žaidimo kūrime dalyvavo ir tretieji asmenys (pvz., dizaineris), turėtumėte užsitikrinti, kad turite reikiamą sutartį su juo ir perėmėte jo autoriaus turtines teises.

Dėl CE ženklo.
CE ženklas – tai įrodymas, kad Jūsų produktas buvo įvertintas ir atitinka ES saugos, sveikatos ir aplinkos apsaugos reikalavimus. Kad galėtumėte juo ženklinti stalo žaidimą, turite išsiaiškinti, kokie konkrečiai ES saugos, sveikatos ir aplinkos apsaugos reikalavimai jam taikomi, patikrinti, ar jis tuos reikalavimus atitinka, atlikti žaidimo patikrinimą (tai atlieka specialios atitikties vertinimo įstaigos arba Jūs pats, priklausomai nuo situacijos), parengti techninius dokumentus, atitikties deklaraciją. Daugiau informacijos apie CE ženklą bei nuorodas į susijusius teisės aktus rasite Jūsų Europa svetainėje.

Kalbant apie (C), juo žymimos autorių teisės ir griežtų reikalavimų dėl jo naudojimo nėra. Jeigu stalo žaidimas, jo apipavidalinimas ir t.t. yra originalūs (grubiai tariant, nenukopijuoti), galima naudoti (C) ženkliuką.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.