...

Naujos drabužių linijos kūrimas

Žinių bazė

2018.01.16

Sveiki, du žmonės norėtų užsiiminėti naujos drabužių linijos kūrimu, be partnerių ir remėjų. Drabužiai būtų siuvami pas siūvėjus ir parduodami interneto puslapyje bei parduotuvėje (nuomojamose patalpose). Norint dirbti dviese, kokią veiklos formą reikėtų pasirinkti? Taip pat domina, kaip reikėtų aspaugoti drabužių prekės ženklą, kad nebūtų galima pasisavinti arba kopijuoti logotipo ir pavadinimo?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2018-01-16 01:19

Dėl veiklos formos. Veiklą vykdant dviem partneriams, reikėtų steigti juridinį asmenį (UAB arba MB) arba vykdyti veiklą partnerystės pagrindu, sudarius...

Publikavimo data: 2018-01-16 01:19

Dėl veiklos formos.

Veiklą vykdant dviem partneriams, reikėtų steigti juridinį asmenį (UAB arba MB) arba vykdyti veiklą partnerystės pagrindu, sudarius sutartį (bendradarbiavimo, jungtinės veiklos ar pan.). Renkantis veiklos formą, reikėtų atsižvelgti į ateities planus, numatomas gamybos ir pardavimų apimtis, mokestinius aspektus.

Dėl prekių ženklo apsaugos.

Norint apsaugoti drabužių ženklą, reikėtų įsiregistruoti prekių ženklą. Jeigu veiklą vykdysite tik Lietuvoje, Jums bus reikalingas nacionalinis prekių ženklas, kurį registruoja Valstybinis patentų biuras. Kitais atvejais Jums gali būti reikalingas ES prekių ženklas arba nacionaliniai ženklai keliose užsienio valstybėse. Rekomenduočiau kreiptis į prekių ženklų profesionalą, kuris padės Jums priimti sprendimą, įvertinti ženklo atitiktį bendriems reikalavimams, riziką dėl jo ginčijimo ir tinkamai jį įregistruoti.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.