...

Prekės ženklo naudojimas

Žinių bazė

2018.02.23

Laba diena,
esame įmonė užsiimanti prieskonių, maisto priedų didmenine prekyba. Prieskonių patys negaminame, juos atsivežame iš ES šalių. Turime galimybę kurti savo receptūras, tačiau neturime sąlygų produktams gaminti. Tad norėtumėme, kad tarkime Vokietijos gamykloje pagal mūsų sukurtą receptūrą būtų vykdoma gamyba. Problema ta, kad norėtumėme, jog ant gaminio būtų nurodomas mūsų prekės ženklas ir visa kontaktinė informacija, o tikrasis gamintojas produkto ženklinime nevarijuotų. Esu mačiusi, kaip kiti platintojai nurodo kilmės šalis: Lenkija, pagaminta pagal kažkokios įmonės užsakymą, tačiau gamintojo nesimato. Kaip tai galima būtų padaryti, kokių dokumentų reikėtų, kaip visa procedūra tūrėtų atrodyti? Tai tikrai turėtų būti įmanoma, nes nemažai įmonių tiek Lietuvoje tiek ir ES sąjungoje tai daro. Ačiū už atsakymą.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2018-02-23 10:43

Bendra maisto produktų ženklinimo taisyklė yra tokia, kad ant pakuotės turi būti nurodomas gamintojo, pakuotojo arba pardavėjo pavadinimas. Todėl jūsų...

Publikavimo data: 2018-02-23 10:43

Bendra maisto produktų ženklinimo taisyklė yra tokia, kad ant pakuotės turi būti nurodomas gamintojo, pakuotojo arba pardavėjo pavadinimas. Todėl jūsų minimu atveju turėtų būti galimybė nenurodyti visos informacijos apie gamintoją.
Tačiau norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad maisto produktų ženklinimo reikalavimai skiriasi, priklausomai nuo produktų. Todėl jeigu norite gauti išsamią konsultaciją dėl konkrečiai Jūsų situacijos, patartina kreiptis į teisininką.
Naudingų patarimų intelektinės nuosavybės klausimais rasite skaitydami tinklaraštį GLIMSTEDT jaunam verslui.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.