...

Ar manikiūro įrankiams reikalingi kokybės sertifikatai?

Žinių bazė

2018.08.05

Verčiuosi grožio paslaugomis, noriu išleisti savo įrankių liniją, ar reikia sertifikacijos jiems ar ne? Kiek žinoma, medicinoje metaliniams įrankiams reikia įrodančių dokumentų, kad įrankiai pagaminti iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno. O kaip su grožio sfera? Ar reikia reikalauti iš gamintojo serifikatų, įrodancių, kad metalas, iš kurio pagaminti įrankiai, yra patvirtintas ES. Su naudojimosi instrukcija?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Antanas Urbonas

Vyriausiasis specialistas turizmui ir kultūrai / Druskininkų savivaldybė

Publikavimo data: 2018-08-05 20:55

Sertifikatai reikalingi tuo atveju, jeigu gaminamas prietaisas yra medicininis arba elektrinis. Jūsų įvardintu atveju sertifikatų norint gaminti manikiūro įrankius nereikia....

Publikavimo data: 2018-08-05 20:55

Sertifikatai reikalingi tuo atveju, jeigu gaminamas prietaisas yra medicininis arba elektrinis. Jūsų įvardintu atveju sertifikatų norint gaminti manikiūro įrankius nereikia. Kalbant apie instrukcijas, tai daug kas priklauso nuo jūsų įrankių tipo – jeigu jie kompleksiškesni, sudėtingesni, tuomet instrukcija turi būti reikalinga. Jeigu įrankiai pakankamai intuityvūs ir yra paprasta jais naudotis, tuomet instrukcija nereikalinga. Galima paimti reples kaip pavyzdį – joms instrukcija nereikalinga, tad ji neturėtų būti reikalinga ir pvz. manikiūrinei dildei, kadangi abiejų įrankių paskirtis ir naudojimo būdas gana aiškus.

Žinoma, jeigu planuojate gaminti rečiau sutinkamus ar sudėtingesnius manikiūro įrankius, tuomet instrukcija reikalinga. Tokiu atveju instrukcijas turėtų paruošti gamintojas. Svarbu žinoti, kad prekiaujant produkcija, turinčia metalo, pati metalo migracija neturėtų egzistuoti. Metalo druskos, jonai, nikelis neturėtų judėti prie žmogaus odos ir jos pažeisti. Su manikiūro įrankiais taip nėra, todėl sertifikatų ir papildomų leidimų nereikia. Reikėtų atsižvelgti į tai, kad pats įrankis iš principo turėtų būti saugus. Jeigu įrankis turi kažkokias judančias detalės, reikėtų instrukcijose paaiškinti, kaip jas reikėtų prižiūrėti.

Daugiau informacijos apie reikalavimus įvairiems gaminiams galima rasti Ne maisto produktų ir vartotojų teisių apsaugos srityse teisės aktais numatytų reikalavimų teminiame sąvade: http://vvtat.lt/lt/administracine_informacija/ukio-subjektu-prieziura/savadas_5456.html

Ekspertai

Antanas Urbonas

Antanas Urbonas

Vyriausiasis specialistas turizmui ir kultūrai / Druskininkų savivaldybė

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.