...

Kokią verslo formą pasirinkti prekybai kioske?

Žinių bazė

2018.12.07

Noriu kioske prekiauti rankdarbiais, papuošalais, piniginėmis ir panašiomis prekėmis. Kartu prekiaus ir mano mama. Šiuo metu turiu individualią veiklą pagal pažymą ir prekiauju internetinėje parduotuvėje. Kokią veiklą reikėtų pasirinkti, kad galėtume kartu su mama prekiauti kioske ir kartu tęsčiau prekybą internetu?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Antanas Urbonas

Vyriausiasis specialistas turizmui ir kultūrai / Druskininkų savivaldybė

Publikavimo data: 2018-12-07 18:09

Individuali veikla pagal verslo liudijimą neleidžia prekiauti internetu, tad atmetus šią verslo formą reikėtų panagrinėti Mažosios bendrijos ir Individualios veiklos...

Publikavimo data: 2018-12-07 18:09

Individuali veikla pagal verslo liudijimą neleidžia prekiauti internetu, tad atmetus šią verslo formą reikėtų panagrinėti Mažosios bendrijos ir Individualios veiklos pagal pažymą verslo formų atvejus. Mažoji Bendrija (MB) yra pakankamai lanksti verslo forma, kuri turi juridinio asmens pranašumus, tokius kaip įmonės kodas, leidžiantis užsienio tiekėjams patikrinti jūsų įmonę Europos Sąjungos duomenų bazėse, tačiau neturi tokių įpareigojimų, kuriuos galima rasti akcinių bendrovių ar uždarųjų akcinių bendrovių įstatymuose. Mažąją bendriją gali įsteigti 1-10 fizinių asmenų, skirtingai nei UAB, nėra privalomas 2500 Eur. įstatinis kapitalas, nebūtina samdyti direktoriaus. Įmonės lėšas galima išsiimti keliais skirtingais būdais. Daugiau apie šią verslo formą galima sužinoti čia: https://www.verslilietuva.lt/verslauk/verslo-formos-ir-mokesciai/mazoji-bendrija/.

Jūsų atveju renkantis individualią veiklą būtų kiek sudėtingesnė situacija. Kartu su mama negalėtumėte vykdyti ekonominės veiklos tik su viena Individualia veikla pagal pažymą. Jums reikėtų rinktis arba samdyti mamą kaip darbuotoją bei mokėti jai atlyginimą, arba mama taip pat turėtų išsiimti Individualios veiklos pažymėjimą. Tiesa, tokiu atveju apskaita būtų pakankamai apsunkinta. Veikiant su viena individualia veikla pagal pažymą ir įrašius jūsų mamą į jūsų atstovaujančių asmenų sąrašą jai galima jus pavaduoti jūsų ligos ar atostogų atveju, tačiau šia išimtimi piktnaudžiauti negalima ir tai nėra išeitis jūsų situacijoje. Todėl rekomendacija dėl verslo formos būtų arba Mažosios bendrijos, arba UAB (jeigu sąlygos jums tinkamos) steigimas.

Ekspertai

Antanas Urbonas

Antanas Urbonas

Vyriausiasis specialistas turizmui ir kultūrai / Druskininkų savivaldybė

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.