...

Ar nepažeisiu autorių teisių ar kito įstatymo?

Žinių bazė

2018.12.13

Noriu nuosavoje valdoje esančioje maisto prekių parduotuvėje turėti televizorių, kad laisvu laiku, ar dirbant joje, galėčiau klausytis žinių, muzikos, žiūrėti transliuojamas laidas ar pan. Kokius mokesčius turiu mokėti?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Publikavimo data: 2018-12-13 21:43

Įstatymas numato, kad tiek autoriai, tiek atlikėjai, fonogramų gamintojai turi teisę gauti atlyginimą už jų kūrinių tiesioginį ar netiesioginį transliavimą,...

Publikavimo data: 2018-12-13 21:43

Įstatymas numato, kad tiek autoriai, tiek atlikėjai, fonogramų gamintojai turi teisę gauti atlyginimą už jų kūrinių tiesioginį ar netiesioginį transliavimą, retransliavimą ar kitokį viešą paskelbimą. Šias teises administruoja LATGA ir AGATA. Todėl turite sudaryti sutartis su šiomis asociacijomis ir mokėti jų nustatyto dydžio atlyginimą.

LATGA ir AGATA yra įkūrusios bendrą interneto svetainę https://www.leidziam.lt/, kur galite pasiskaičiuoti mokėtino atlyginimo dydį ir sudaryti reikiamas sutartis.

Šiame atsakyme pateikta tik bendro pobūdžio informacija. Jeigu norite gauti išsamią konsultaciją dėl konkrečiai Jūsų situacijos, patartina kreiptis į teisininką.
Naudingų patarimų intelektinės nuosavybės klausimais rasite skaitydami tinklaraštį GLIMSTEDT jaunam verslui.

Ekspertai

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Giedrė Rimkūnaitė-Manke

Advokatė, ekspertė / Advokatų kontora „Glimstedt”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.