...

Naujienlaiškio prenumerata

Žinių bazė

2019.09.11

Mūsų e. parduotuvės naujienlaiškį galima prenumeruoti įvedus el. paštą. Tačiau pasitaikė tokių atvejų, kai naujienlaiškio gavėjas pareiškė, kad jis neprenumeravo naujienlaiškio. Galbūt tai susiję su tuo, kad kai prenumeruoji naujienlaiškį, nereikia patvirtinti el. paštu. Ar remiantis nauju BDAR reikia patvirtinimo iš el. pašto, kuris prenumeravosi? Paaiškinkite detaliau.

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Martynas Bieliūnas

Vykdantysis partneris / „Privacy Partners“

Premium

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Į el. paštą iš karto atsiunčiama nuoroda, kurią paspaudus patvirtinama, kad iš tikrųjų to el. pašto savininkas prenumeravo naujienlaiškį. Taip...

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Į el. paštą iš karto atsiunčiama nuoroda, kurią paspaudus patvirtinama, kad iš tikrųjų to el. pašto savininkas prenumeravo naujienlaiškį. Taip patikrinamas el. pašto savininko sutikimas (tai nėra visiškas tapatybės patvirtinimas, bet naujienlaiškiui to pakanka). Galbūt procese buvo dar kažkoks patvirtinimas, kad tai yra tikrasis adreso savininkas, pavyzdžiui, korespondencija apie atsiskaitymą ar pan., kuris leistų teigti, jog bendraujate su tikruoju el. pašto savininku?

Nerekomenduočiau naudoti tokių el. pašto sistemų, kurios neturi registracijos patvirtinimo, nes BDAR reikalaujama, kad jei jau dirbama su kažkieno asmenine informacija, Jūs turite būti įsitikinę, kad tai tikrai tas asmuo. Kitu atveju galima suregistruoti naujienlaiškiui didžiulę masę žmonių ir teigti kad „pas mus yra įrodymai, buvo įvesti adresai“, bet tai nebus pakankamas įrodymas, o naudojama sistema tyrimo metu gali būti pripažinta kaip neturinti pakankamų techninių galimybių asmens duomenims rinkti ir valdyti.

Ekspertai

Martynas Bieliūnas

Martynas Bieliūnas

Vykdantysis partneris / „Privacy Partners“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.