...

Norėčiau atidaryti ne maisto prekių parduotuvę, kaip paprasčiau tai padaryti?

Žinių bazė

2014.01.04

Norėčiau atidaryti ne maisto prekių parduotuvę, kaip paprasčiau tai padaryti?
Turiu galvoje, ar užtenka indvidualios veiklos pažymos ir kokia vykdoma apskaita?

Temos: , , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Dovydas Varkulevičius

CEO / InformDebtor

Publikavimo data: 2014-01-04 00:54

Norėdami atidaryti ne maisto prekių parduotuvę jūs galite vykdyti veiklą turėdami individualios veiklos pažymą. Ne vėliau kaip pirmą veiklos dieną ...

Publikavimo data: 2014-01-04 00:54

Norėdami atidaryti ne maisto prekių parduotuvę jūs galite vykdyti veiklą turėdami individualios veiklos pažymą. Ne vėliau kaip pirmą veiklos dieną  jūs turite užpildyti prašymą ir jį pateikti VMĮ.
Individualia veikla besiverčiantis gyventojas privalo pildyti Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalą, išskiriant atvejį, kai pajamoms apskaityti naudojamas kasos aparatas. Tada pildomas Individualia veikla besiverčiančio gyventojo kasos aparato kasos operacijų ir išlaidų apskaitos žurnalas.
Kasos aparato nebūtina naudoti gyventojams, kurie per paskutinius 2 m.  pirmą kartą įregistravo prekybos individualią veiklą pagal pažymą ir prekiauja pirmuosius 6 mėnesius  nuo veiklos įregistravimo.
Tokiu atveju, kai naudoti kasos aparatą nereikalaujama, gyventojas, vykdantis veiklą pagal pažymą, kiekvienam pirkėjui, išskyrus atvejus, kai prekių parduodama ne daugiau kaip už 10 litų, privalo išduoti vieną iš individualioje veikloje naudojamų apskaitos dokumentų. Tai gali būti  prekių  pirkimo – pardavimo kvitas, sąskaita faktūra arba PVM sąskaitą faktūrą (jei gyventojas yra PVM mokėtojas). 

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.