...

Ar yra galimybė gauti ES paramą rankdarbių studijai?

Žinių bazė

2014.02.28

Įkūriau MB, noriu atidaryti rankdarbių kūrybinę studiją – būrelį. Ar yra galimybė gauti ES paramą šiai veiklai?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2014-02-28 10:19

Finansavimas pagal „Invegos“ administruojamas priemones skiriamas ir fiziniams, ir juridiniams asmenims, nes šios priemonės skirtos smulkiajam ir vidutiniam verslui pradėti...

Publikavimo data: 2014-02-28 10:19

Finansavimas pagal „Invegos“ administruojamas priemones skiriamas ir fiziniams, ir juridiniams asmenims, nes šios priemonės skirtos smulkiajam ir vidutiniam verslui pradėti ar plėsti. Visos priemonės finansuojamos ES paramos lėšomis. Verslo remiamos sritys nėra ribojamos, išskyrus paramą tiesiogiai žemės ūkiui, be to, yra nustatyti atskiri limitai logistikos įmonėms (nefinansuojamas didžiųjų transporto mašinų pirkimas).
 
Vienos palankiausių sąlygų verslo pradžiai sudarytos pagal Verslumo skatinimo priemonę. Dėl lengvatinių paskolų (iki 86 tūkst. Lt) iš Verslumo skatinimo fondo (VSF) į kredito unijas gali kreiptis visi fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar jau plėtojantys pradėtą verslą (įmonės iki 1 metų). Mažosios bendrijos taip pat gali pasinaudoti šia finansavimo galimybe. Gavusieji VSF paskolą gali ne tik pasinaudoti „Invegos“ garantija, susigrąžinti 95 proc. sumokėtų palūkanų, bet ir gauti kompensaciją už dalį darbuotojų darbo užmokesčio.
 
Pagal priemonę „Parama pirmajam darbui“ darbdaviams, kurie įdarbino darbo patirties neturinčius darbuotojus iki 29 metų, kompensuojama 23,3 proc. jų apskaičiuoto darbo užmokesčio. Ši priemonė nėra susijusi su lengvatinėmis paskolomis, ja gali pasinaudoti bet kuri šalyje veikianti įmonė.
 
Dokumentus paraiškoms pateikti rasite www.invega.lt

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.