...

Kaip gauti finansinę paramą naujam verslui?

Žinių bazė

2014.09.09

Sveiki, planuoju atsidaryti maitinimo paslaugų verslą. Išsinuomuoti nedideles patalpas centre, kur didelis žmonių srautas ir pardavinėti tik išsinešimui, vietoje padarytu ssuktinukus su įvairiais ingridientais. Reikėtų finansavimo įrangai (įsirengti prekybines patalpas). Kokios galimybės?
Pradinis kapitalas jau būtų kaip užstatas prekybos patalpų nuomai.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2014-09-09 09:31

Vienos palankiausių sąlygų verslo pradžiai sudarytos pagal Verslumo skatinimo priemonę. Dėl lengvatinių paskolų (iki 86 tūkst. litų) iš Verslumo skatinimo...

Publikavimo data: 2014-09-09 09:31

Vienos palankiausių sąlygų verslo pradžiai sudarytos pagal Verslumo skatinimo priemonę. Dėl lengvatinių paskolų (iki 86 tūkst. litų) iš Verslumo skatinimo fondo (VSF) į kredito unijas gali kreiptis fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar jau plėtojantys pradėtą verslą, taip pat įmonės iki vienų metų. Paskola gali būti skirta tiek investicijoms, tiek apyvartai (pavyzdžiui, įrangai įsigyti, patalpų remontui). Gavusieji VSF paskolą gali pasinaudoti „Invega“ garantija ir susigrąžinti 95 proc. sumokėtų palūkanų.

Jei reikėtų didesnių investicijų, rekomenduojame pasidomėti Atviro kreditų fondo (AKF) galimybėmis. Šios paskolos skirtos tiek investicijoms, tiek apyvartai, vienam kreditui gali būti skirta iki 2 mln. litų, sutarties laikotarpis – iki 72 mėnesių. Dėl šių lengvatinių paskolų ar kredito linijų reikėtų kreiptis į „Citadele“ ar „Medicinos“ banką. Šių paskolų teikimo terminas pratęstas iki metų pabaigos, taip pat galima susigrąžinti dalį sumokėtų palūkanų.

Pagal priemonę „Parama pirmajam darbui“ darbdaviams, kurie įdarbino darbinės patirties neturinčius darbuotojus iki 29 m. amžiaus, kompensuojama 23,3 proc. jų apskaičiuoto darbo užmokesčio. Ši priemonė nėra susijusi su paskolomis, ja gali pasinaudoti bet kuri šalyje veikianti įmonė. Paraišką reikėtų pateikti „Invegai“ iki 2015 m. rugpjūčio 31 dienos.
Daugiau informacijos www.invega.lt.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.