...

Kavinės atidarymas

Žinių bazė

2015.02.15

Sveiki, turiu idėją atidaryti kavinę savo kaimelyje. Mano kaimelyje trūksta tokios vietos, smagiai pasisedėti, skaniai pavalgyti, švesti gimtadienius ir t.t Radau tam tinkamas patalpas. Tačau pradžai reikalinga finansinė parama. Ar turiu vilties ją gauti ir kur geriausia kreipis?

Temos: , , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Rasa Ožalinskienė

Produktų plėtros departamento kreditavimo produktų vadybininkė / UAB „Medicinos bankas”

Publikavimo data: 2015-02-15 11:48

Visų pirma siūlytume pasiskaičiuoti galimų investicijų mastą ir finansavimosi poreikį bei apsispręsti, kokia juridine forma planuosite veiklą. Bet kokiu atveju,...

Publikavimo data: 2015-02-15 11:48

Visų pirma siūlytume pasiskaičiuoti galimų investicijų mastą ir finansavimosi poreikį bei apsispręsti, kokia juridine forma planuosite veiklą.
Bet kokiu atveju, Jūsų numatoma veikla būtų priskiriama smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriam finansuoti bankas gali pasiūlyti valstybės remiamus kreditus iš Atviro kreditų fondo (AKF). Maksimali kredito suma pagal šią priemonę 579 240 eurų, minimali nenustatyta. Kreditas turi būti grąžintas iki 2020 m. gruodžio 31 d. Sutarčių pagal šią priemonę pasirašymo terminas 2015 m. rugsėjo 30 d. Kreditai teikiami tiek investicijoms finansuoti, tiek apyvartinio kapitalo trūkumui papildyti. Šia priemone gali pasinaudoti ir juridiniai asmenys ir fiziniai asmenys, dirbantys pagal patentą, individualios veiklos pažymėjimą, tačiau fiziniams asmenims taip pat taikomi Lietuvos banko valdybos patvirtinti „Atsakingojo skolinimo nuostatai“, pagal kuriuos kredito gavėjo (šeimos) finansiniai įsipareigojimai per mėnesį negali viršyti 40 proc.  kredito gavėjo (šeimos) pastovių mėnesio pajamų.
Trūkstant užstato, tiek juridiniams asmenims, tiek fiziniams asmenims, dirbantiems pagal patentą, individualios veiklos pažymėjimą,  yra galimybė pasinaudoti UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) teikiamomis garantijomis smulkiam ir vidutiniam verslui: INVEGA garantuoja pirmos kredito dalies grąžinimą iki 80 proc. sumos.
Dėl finansavimo galimybių įvertinimo ir detalesnės konsultacijos galite kreiptis į artimiausią Medicinos banko filialą ar skyrių, kurių tinklą ir kontaktinius duomenis rasite banko interneto svetainėje www.medbank.lt .

Ekspertai

Rasa Ožalinskienė

Rasa Ožalinskienė

Produktų plėtros departamento kreditavimo produktų vadybininkė / UAB „Medicinos bankas”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.