...

Noriu atidaryti sporto klubą, ar galiu gauti finansinę paramą?

Žinių bazė

2015.07.10

Turiu idėją atidaryti savo sporto klubą. Bet kadangi nėra tinkamų patalpų, išeitis tik viena, pastatyti pačiam tas tinkamas patalpas. Ar yra galimybė gauti finansavimą sklypo pirkimui, patalpų statymui, įrangos pirkimui, ir visiems kitiems reikalingiems dalykams kad pilnai atidaryti šį verslą?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2015-07-10 19:54

Tikėtina, kad tokiai verslo idėjai įgyvendinti prireiks kiek didesnių investicijų, tad pirmiausiai siūlytume pasidomėti Invegos fondo siūlomomis priemonėmis ir finansavimo...

Publikavimo data: 2015-07-10 19:54

Tikėtina, kad tokiai verslo idėjai įgyvendinti prireiks kiek didesnių investicijų, tad pirmiausiai siūlytume pasidomėti Invegos fondo siūlomomis priemonėmis ir finansavimo galimybėmis verslui. Šiuo metu teikiamos lengvatinės paskolos arba kredito linijos iš Atviro kreditų fondo.
Lengvatinės paskolos iš Atviro kreditų fondo (AKF) skirtos tiek investicijoms, tiek apyvartinėms lėšoms finansuoti. Iš AKF vienam kreditui gali būti skirta iki 434 tūkst. €, sutarties laikotarpis – iki 72 mėn. Dėl šių  lengvatinių paskolų ar kredito linijų teikimo esame pasirašę bendradarbiavimo sutartį su trimis bankais, dėl finansavimo galima kreiptis į Citadele, Medicinos banką arba banką Finasta.
Finansavimo sutarčių pasirašymo terminas – š.m. rugsėjo 30 d.

Taip pat galite pasidomėti verslo plėtros finansavimo sąlygomis pagal Pasidalintos rizikos paskolas. Dėl šių paskolų reikėtų kreiptis į Šiaulių banką, SEB arba Swedbank. Finansavimo sutarčių pasirašymo terminas – š.m. rugsėjo 30 d.

Jei trūksta užstato, kredito įstaiga kreipiasi į INVEGĄ dėl garantijos ir dar kartą įvertina verslo planą.  Dėl garantijų teikimo bendradarbiaujame su dauguma kredito įstaigų, veikiančių Lietuvoje.
Kreipdamiesi į kredito įstaigą/lizingo bendrovę dėl paskolos/lizingo verslui pradėti ar plėsti, verslininkai dažnai susiduria su bankui nepatrauklaus ar nepakankamo užstato problema. INVEGA padeda išspręsti šią problemą, garantuodama pirmos paskolos dalies grąžinimą kredito įstaigai iki 80 proc. paskolos sumos. Likusios negarantuotos paskolos dalies grąžinimą kredito įstaiga užsitikrina SVV subjekto pasiūlytais užstatais, įsikeisdama už paskolos lėšas įsigyjamą turtą.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.