...

Registravimosi sistemų, bei kitų individualių IT sprendimų įmonė. Kaip gauti finansavimą?

Žinių bazė

2015.09.15

Esame subūre jaunų programuotojų komandą su darbo patirtimi, reikia pinigų įsteigti įmonę, patalpas esamiems programuotojams, bei reikiamai įrangai. Nuo ko reikėtų pradėti, į ką kreiptis ir kur būtų palankiausios sąlygos paskolai?

Temos: , , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Publikavimo data: 2015-09-15 18:52

Įmonės steigimui didelių lėšų nereikia. Daug svarbiau pradžioje turėti apčiuopiamą verslo planą: kokio tipo programavimu užsiimsite, su kokiais projektais ar...

Publikavimo data: 2015-09-15 18:52

Įmonės steigimui didelių lėšų nereikia. Daug svarbiau pradžioje turėti apčiuopiamą verslo planą: kokio tipo programavimu užsiimsite, su kokiais projektais ar užsakymais dirbsite. Verslo plane galėsite pasiskaičiuoti, kiek reikės išlaidų reikiamų patalpų ar įrangos nuomai, kokia dalis teks atlyginimams ir kitoms išlaidoms. Pradžioje rekomenduotume ir patalpas, ir įrangą nuomoti, o gaunamas lėšas taupyti tam, kad vėliau galėtumete priimti sprendimą dėl verslui reikalingo turto įsigijimo. Programuotojų verslas yra pakankamai mobilus, pradžioje galima pabandyti dirbti turimais resursais namų sąlygomis. Ir tik pasitvirtinus verslo idėjai, būtų galima ieškoti alternatyvių finansavimo šaltinių investicijoms (verslo angelų fondai, paramos fondai, minios finansavimas ir kita). Poreikį banko paskoloms apyvartinėms lėšoms, nedideliems kreditams (kredito kortelėms) rekomenduotume atidėti iki pasiteisins verslo idėja.

Ekspertai

Laurynas Dailydė

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.