...

Noriu pradėti kalvystės verslą.

Žinių bazė

2016.05.30

Ar galėčiau gauti paramą įrankių pirkimui ir patalpų statyboms? Pagal verslo liudijimą dirbu dar tik du mėnesius, jokių paskolų negaunu.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2016-05-30 22:14

Šiuo metu finansinė priemonė pradedančiam verslui (lengvatinės paskolos iš Verslumo skatinimo fondo) baigta įgyvendinti. Pagal šią priemonę verslo pradžiai buvo...

Publikavimo data: 2016-05-30 22:14

Šiuo metu finansinė priemonė pradedančiam verslui (lengvatinės paskolos iš Verslumo skatinimo fondo) baigta įgyvendinti. Pagal šią priemonę verslo pradžiai buvo galima gauti paskolą iki 25 000 Eur.
Planuojama panaši alternatyvi priemonė verslo pradžiai finansuoti, tikimės, kad bus pradėta įgyvendinti dar šiais metais.

Jei finansavimas reikalingas jau dabar, rekomenduojame pasidomėti “Atviro kreditų fondo” galimybėmis. Šios lengavtinės paskolos dar teikiamos iki metų pabaigos. Bendradarbiavimo sutartis esame pasirašę ir paskolas teikia Citadele ir Medicinos bankas. Dėl finansvimo sąlygų ir verslo idėjos reikėt kreiptis į šias kredito įstaigas.

Taip pat galime kreiptis į kredito įstaigas dėl fiansavimo poreikio verslui ir pasinaudoti galimybe gauti Invegos garantiją. Jei trūksta užstato, kredito įstaiga kreipiasi į INVEGĄ dėl garantijos (verslininkui atskirai kreiptis nereikia), dar kartą įvertinamas verslo planas. Garantija suteikiama kredito įstaigai, kad užtikrintų, jog verslininkas tikrai grąžins paskolą. Kreipdamiesi į kredito įstaigą verslui pradėti ar plėsti, verslininkai dažnai susiduria su bankui nepatrauklaus ar nepakankamo užstato problema. INVEGA padeda išspręsti šią problemą, garantuodama pirmos paskolos dalies grąžinimą kredito įstaigai iki 80 proc. paskolos sumos. Likusios negarantuotos paskolos dalies grąžinimą kredito įstaiga užsitikrina verslininko pasiūlytais užstatais, įsikeisdama už paskolos lėšas įsigyjamą turtą.

Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad pasinaudojus verslo finansavimo priemonėmis ir atitikus numatytas sąlygas, galima kreiptis į Invegą ir susigrąžinti dalį faktiškai sumokėtų palūkanų. Paraišką dėl palūkanų kompensavimo reikėtų pateikti tiesiogiai Invegai.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.