...

Verslo idėja

Žinių bazė

2016.07.31

Norėčiau sužinoti ar būtų galima gauti kokią paramą tokiam verslui pradėti?
Pirmas aukštas – baseinas, pirtis, dušas, persirengimo kambarys, tualetas, vaikų laisvalaiko kambarys. Antras aukštas – sporto salė, tenisas, bokso salė, persirengimo kambarys, administracinės patalpos. Kiek pradinio kapitalo reikėtų turėti? Visą šitą sumanymą planuočiau pradėti vykdyti Klaipėdoje.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Ausma Bartkutė

Projektų valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“)

Publikavimo data: 2016-07-31 21:50

Esant lėšų poreikiui patalpoms įrengti ir pritaikyti laisvalaikio centro kūrimui, galima pasinaudoti keliomis Invegos administruojamomis finansinėmis priemonėmis – Verslumo skatinimas...

Publikavimo data: 2016-07-31 21:50

Esant lėšų poreikiui patalpoms įrengti ir pritaikyti laisvalaikio centro kūrimui, galima pasinaudoti keliomis Invegos administruojamomis finansinėmis priemonėmis – Verslumo skatinimas 2014-2020 (VSF2) (planuojama priemonė, dėl paskolų iki 25 000 Eur galima bus kreiptis nuo 2016 m. IV ketv.) arba „Atviras kreditų fondas“ (AKF). Mažos paskolos iš VSF2 būtent pritaikytos pradedantiems verslą, nes finansavimas bus derinamas ir su konsultacijų verslo pradžios klausimais teikimu. Užsiregistruoti į konsultaciją dėl finansavimo sąlygų galima užpildžius šią formą. Verslo plano formos bus patalpintos vėliau.

Jei verslo pradžiai reikalinga daugiau lėšų, iki metų pabaigos dar teikiamos lengvatinės paskolos (iki 434 tūkst. €) iš AKF. Bendradarbiavimo sutartis esame pasirašę ir paskolas teikia Citadele ir Medicinos bankas. Dėl finansavimo sąlygų ir verslo idėjos reikėt kreiptis į šias kredito įstaigas.

Taip pat galima kreiptis į kredito įstaigas dėl finansavimo poreikio verslui ir pasinaudoti galimybe gauti Invegos garantiją. Jei trūksta užstato, kredito įstaiga kreipiasi į INVEGĄ dėl garantijos (verslininkui atskirai kreiptis nereikia), dar kartą įvertinamas verslo planas. Garantija suteikiama kredito įstaigai, kad užtikrintų, jog verslininkas tikrai grąžins paskolą. Garantuojamas pirmos paskolos dalies grąžinimas kredito įstaigai iki 80 proc. paskolos sumos.

Taip pat pasinaudojus verslo finansavimo priemonėmis ir atitikus numatytas sąlygas, galima kreiptis į Invegą ir susigrąžinti dalį faktiškai sumokėtų palūkanų. Paraišką dėl palūkanų kompensavimo reikėtų pateikti tiesiogiai Invegai.

Ekspertai

Ausma Bartkutė

Ausma Bartkutė

Projektų valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“)

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.