...

Paskola ūkiui

Žinių bazė

2016.08.03

Esu jauna ūkininkė, prekiauju užauginta produkcija žmonėms į namus, tai višiena ir kiaušiniai. Ūkis įregistruotas šiemet, todėl nei vienas bankas nenori suteikti paskolos plėtrai, nes nemato pajamų, kurios pasimatysis tik kitais metais kai jas deklaruosiu. ES paramos irgi negelbėja, nes mažas edv. Kur dar galėčiau kreiptis paskolos?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Erika Viltrakienė

Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktorė / Nacionalinė mokėjimo agentūra

Publikavimo data: 2016-08-03 11:41

Vištų auginimui gali būti teikiama parama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritis...

Publikavimo data: 2016-08-03 11:41

Vištų auginimui gali būti teikiama parama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritis „Parama smulkiesiems ūkiams“ ir „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad 2016 m. kvietimai teikti paraiškas pagal veiklas jau yra pasibaigę, 2017 m. – grafikas dar nepatvirtintas.

Pagal veiklą „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“ parama teikiama pareiškėjui, kuris savo vardu, kaip valdos valdytojas, yra įregistravęs valdą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. gegužės 15 d. įsakyme Nr. 3D-278 „Dėl žemės ūkio valdų registravimo Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre“ nustatyta tvarka ir ūkininko ūkį Lietuvos Respublikos ūkininko ūkio įstatyme nustatyta tvarka. Visgi, pagal veiklą „Parama smulkiesiems ūkiams“ parama teikiama veikiančiam ūkiui, kuris ne mažiau kaip paskutiniuosius metus iki paramos paraiškos pateikimo metų deklaruoja pasėlius ir (arba) registruoja gyvulius) bei kurio ekonominis dydis, išreikštas produkcijos standartine verte, paraiškos teikimo momentu yra ne mažesnis kaip 4 000 Eur ir ne didesnis kaip 7 999 Eur. Taigi, siekiant gauti paramą pagal šią veiklą, reikėtų pasiekti numatytą ūkio ekonominį dydį.

Ekspertai

Erika Viltrakienė

Erika Viltrakienė

Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento direktorė / Nacionalinė mokėjimo agentūra

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.