...

Parama kaimo turizmui

Žinių bazė

2016.09.12

Ar yra galimybė gauti paskolą jeigu noriu pirkti žemės sklypą ir jame statyti kaimo turizmo namelį?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Publikavimo data: 2016-09-12 00:31

Bankai finansuoja kaimo turizmo objektus, bet tik tais atvejais, kai yra aiškūs konkrečių sodybų verslo modeliai. Tam praverstų verslo planai,...

Publikavimo data: 2016-09-12 00:31

Bankai finansuoja kaimo turizmo objektus, bet tik tais atvejais, kai yra aiškūs konkrečių sodybų verslo modeliai. Tam praverstų verslo planai, kuriuose yra aiškiai apibrėžtas investicijų kiekis ir planuojamos pajamos. Nuosavas dalyvavimas tokiame projekte, kaip taisyklė, yra nemažiau 30%. Žemės sklypo įsigijimas bendrame investicijų kontekste dažniausiai būna finansuojamas pačių verslininkų. Pačios sodybos dažniausiai patenka į dvi kategorijas. Pirmosios kategorijos sodybos pasižymi didele investicijų dalimi visų pirma dėl brangios ir išskirtinės vietos. Tam, kad tos investicijos atsipirktų, sodybos yra gana didelės, siūlo nemažai aktyvaus ir pasyvaus poilsio paslaugų. Tokių sodybų finansavime nuosavos lėšos sudaro didžiąją dalį.  Antroje kategorijoje yra daug mažesnės apimties sodybos, kuriose vandens telkiniai, kaip taisyklė, yra dirbtiniai, o daugiausia dėmesio skirta pačiam verslo modeliui: geografinės vietos patrauklumui (artimam atstumui nuo didesnių miestų), platesniam klientui spektrui (ne vien poilsiui, bet ir trumpalaikiams renginiams) ir panašiai.

Ekspertai

Laurynas Dailydė

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.