...

Ar norint gauti paskolą su INVEGA garantija verslo pradžiai iki 25000 eur yra būtina turėti 20% nuo skolinamos sumos, kad būtų apmokėta garantija?

Žinių bazė

2016.12.21

Ar tikrai norint gauti kreditą verslo pradžiai su INVEGA garantija privaloma pačiai INVEGAI apmokėti 20% už tai, kad ji skolina pinigus?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Ausma Bartkutė

Projektų valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“)

Publikavimo data: 2016-12-21 18:04

Kreipiantis dėl INVEGOS garantijos, yra taikomas vienkartinis garantijos mokestis, tačiau norint gauti kreditą verslo pradžiai nereikia mokėti 20 proc. nuo...

Publikavimo data: 2016-12-21 18:04

Kreipiantis dėl INVEGOS garantijos, yra taikomas vienkartinis garantijos mokestis, tačiau norint gauti kreditą verslo pradžiai nereikia mokėti 20 proc. nuo paskolos sumos.
INVEGOS garantija įmonėms, veikiančioms iki 3 metų, kainuoja 4 proc. nuo garantijos sumos, tačiau įmonė moka 1 proc., o likusius 3 proc. subsidijuoja Ūkio ministerija.

Minėti 20 proc. yra įmonės nuosava dalis projekte. Pagal garantijų teikimo nuostatus ši sąlyga privaloma visiems SVV subjektams, kurių amžius virš 1 metų. Investicinių paskolų atveju įmonė projekte turi dalyvauti nuosavomis lėšomis apmokėdama ne mažiau kaip 20 proc. projekto vertės. Įmonėms iki 12 mėnesių amžiaus šis reikalavimas netaikomas. Tačiau atskirų projektų įgyvendinimui INVEGA gali paprašyti didesnio nuosavo dalyvavimo.

Daugiau informacijos apie INVEGOS garantijos gavimo sąlygas galima rasti http://invega.lt/lt/garantijos-verslui/paskolu-garantijos/salygos/

Ekspertai

Ausma Bartkutė

Ausma Bartkutė

Projektų valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“)

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.