...

Idėjos įgyvendinimas/ verslo pradžia.

Žinių bazė

2017.01.09

Esu studentė. Noriu sukurti sezoninį verslą, įgyvendinti idėją, kurios Lietuvoje nėra. Palangoje sezono metu atidaryti ledų furgoną, arba kiosko tipo patalpoje pardavinėti ledus su ledų šou. Taip pat ispaniškų blynų gamyba. Ar įmanoma gauti kompensavimą arba paskolą ir pan.?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Publikavimo data: 2017-01-09 18:25

Norint įgyvendinti tokią verslo idėją, reikia rimto verslo plano. Šioje idėjoje yra du kertiniai elementai, kurie lems sėkmę. Visų pirma,...

Publikavimo data: 2017-01-09 18:25

Norint įgyvendinti tokią verslo idėją, reikia rimto verslo plano. Šioje idėjoje yra du kertiniai elementai, kurie lems sėkmę. Visų pirma, tai ledų prekybos ypatybės  – asortimentas, prekybinė vieta, tiksliniai klientai, vasaros sezono kokybė ir ilgis, kiti ledų pardavėjų/tinklų konkurencija, kainos/kokybės santykis ir pan.. Antras svarbus dalykas yra pridėtinės verslo idėjos išpildymas: show koncepcija, patrauklumas, idėjos nenukopijavimas, tikslinės grupės (turistai, šeimos, vaikų būreliai, komandos ir pan.). Norint pritraukti didesnį ratą žmonių, reikės laisvos fizinės vietos aplink prekybos tašką. Tai arba didins prekybos vietos zoną (didins išlaidas) arba didins nepasitenkinimą gretimų prekybos vietų (skundai, ginčai, aplinkos teritorijų pažeidimai ir t.t.). Bet kuriuo atveju turite pasiskaičiuoti kelis verslo scenarijus: optimistinį ir pesimistinį. Maksimalios tikėtinos išlaidos verslo paleidimui ir prasčiausias/trumpiausias verslo sezono atvejis leis Jums objektyviau įvertinti tokio verslo perspektyvas ir rizikas. Blynų kepimas nebus tinkama alternatyva ledams, jei sezonas bus prastas ir bendras potencialių klientų srautas tą vasarą bus mažesnis.

Ekspertai

Laurynas Dailydė

Laurynas Dailydė

Verslo finansavimo sprendimų skyriaus vadovas / „Swedbank“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.