...

Noriu įkurti ekonomiškų, individualių namų statybos įmonę.

Žinių bazė

2017.08.10

Turiu tam reikiamą išsilavinimą, patirties. Turiu sklypų, kur norėčiau pradėti statybas. Virš 10 metų savarankiškai dirbau projektuotoju, esu keletą namų pastatęs pardavimui, bet “vienetiniai” objektai nepelningi. Noriu įkurti įmonę, kurioje dirbtų keletas (8-10) statybininkų, kurie pastatytų namą “nuo-iki”. Nuo ko pradėti, norint įkurti tokią įmonę ir ar įmanoma startinio finansavimo (dviems-trims eko namams – namai 80-100kv.m.) paskola?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Publikavimo data: 2017-08-10 00:01

Statybų verslas yra vienas iš sudėtingesnių sektorių dėl santykinai lėto apyvartumo, t.y. ilgo ciklo nuo darbų pradžios iki galutinio atsiskaitymo,...

Publikavimo data: 2017-08-10 00:01

Statybų verslas yra vienas iš sudėtingesnių sektorių dėl santykinai lėto apyvartumo, t.y. ilgo ciklo nuo darbų pradžios iki galutinio atsiskaitymo, bei dėl žemos atsiskaitymų etikos tarp tiekėjų-pirkėjų ir rangovų-subrangovų. Siūlau pradėti nuo detalaus verslo plano leisiančio jums numatyti skirtingus veiklos scenarijus (kas bus jei NT kainos pradėtų šiek tiek mažėti), pasirengti klientų pritraukimo planą ir finansinius skaičiavimus (kiek jūs planuojate vykdyti projektų vienu metu, koks apyvartinių lėšų poreikis ir pan.). Startinio finansavimo pritraukime taip pat siūlau turėti tiek A, tiek B ir C planus: verta praskanuoti galimybę pritraukti valstybės ar ES lėšas (galbūt jūs atitiksite Invegos, darbo biržos arba Užimtumo skatinimo kaimo vietovėse programas). Jei ne, tuomet galima siekti gauti paskolą užstatant dalį Jūsų minėtų turimų sklypų ir pritrauktas lėšas panaudoti Jūsų minėtų NT projektų vystymui. Iš uždirbto pelno galėtumėte auginti įmonę. Kitas planas gali būti investuotojo pritraukimas: Jūs turite žinias, investuotojas skirtų lėšas. NT projektai dažnu atveju yra patraukli ir santykinai saugi investicija. Siūlyčiau Jums įsivertinti galimybę tokiu atveju lėšas pritraukinėti būtent ne statybinės įmonės vystymui, bet konkrečių NT projektų finansavimui. Tai žymiai aiškiau suprantama investicija su lengviau išskaičiuojama rizika ir grąža, kuriai jums gali būti paprasčiau surasti finansavimą. O iš gauto pelno jums būtų galima vystyti įmonę. Taip galėtumėte sustiprėti, “įsivažiuoti” ir vėliau prijungti kitus įmonės finansavimo šaltinius (jei nutarsite, kad turimi finansavimo sprendimai jūsų nebetenkina).

Ekspertai

Linas Armalys

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.