...

Ar ši idėja pasiteisintų?

Žinių bazė

2017.08.26

Turiu neįgalumą. Noriu pradėti vaikiškų kaladėlių su raidėmis gamybą. Ar tokiam verslui gaučiau paramą?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2017-08-26 17:57

Pagal Jūsų aprašytą verslo idėją Jūs turite galimybę pasinaudoti lengvatinėmis paskolomis pradedančiajam verslui pagal INVEGOS administruojamą finansinę priemonę „Verslumo skatinimas...

Publikavimo data: 2017-08-26 17:57

Pagal Jūsų aprašytą verslo idėją Jūs turite galimybę pasinaudoti lengvatinėmis paskolomis pradedančiajam verslui pagal INVEGOS administruojamą finansinę priemonę „Verslumo skatinimas 2014–2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo”. Finansine priemone siekiama padėti fiziniams asmenims arba labai mažoms ir mažoms įmonėms pradėti ir vystyti neseniai pradėtą verslą (įmonės iki 1 metų), teikiant paskolas iki 25 tūkst. eurų ir nemokamas konsultacijas. Verslumo skatinimo paskolos yra skirtos investicijoms ir (arba) apyvartinėms lėšoms papildyti. 41 kredito unijos konsorciumui, kurios išduoda šias paskolas, atstovauja Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU).

Norėdami pasinaudoti priemone, turite atitikti visas išvardytas sąlygas, t. y. būti:

  • labai mažos, mažos įmonės, fiziniai asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimą arba užsiimantys individualia veikla, kurie atitinka SVV subjekto statusą pagal SVV įstatymą;
  • ketinantys pradėti verslą ir (arba) veikiantys iki 1 m. (skaičiuojama nuo įmonės įregistravimo datos iki prašymo suteikti paskolą pateikimo dienos);
  • pageidaujantys paskolos iki 25 000 Eur;
  • veiklą ar dalį veiklos vykdyti Lietuvoje arba ES valstybės narėse.

Ką turėtumėte daryti, norėdami pasinaudoti priemone?

  1. Norėdami pasinaudoti priemone turite užpildyti verslo plano formą, kurią kartu su paraiška paskolai gauti reikės pateikti kredito unijai (išsirinkite artimiausią kredito uniją, esančią konsorciume).
  2. Jeigu bus reikalinga pagalba pildant verslo planą, yra teikiamos nemokamos individualios konsultacijos dėl verslo plano parengimo ir įgyvendinimo.
  3. Kai turėsite parengtą verslo planą, kreipkitės į kredito uniją, su kuria aptarsite visas finansavimo sąlygas (paskolos terminą, įkeičiamą turtą ir pan.).
  4. Jeigu Jums truks užstato, kredito unija galės kreiptis į INVEGĄ dėl individualios garantijos už Jūsų išduotą paskolą.
  5. Pasirašysite finansavimo sutartį.
  6. Daugiau informacijos apie finansinę priemonę „Verslumo skatinimas 2014-2020“ galite rasti http://invega.lt/lt/paskolos/verslumo-skatinimas-2014-2020/
  7. Taip pat naudingos informacijos apie verslo pradžią galite rasti:

http://www.verslilietuva.lt/lt/verslo-pradzia
http://www.verslilietuva.lt/lt/verslo-pradzia/verslo-pradzia/naudinga-informacija/-renginiu-geroji-verslo-praktika-medziaga

Turėdami klausimų galite kreiptis į atsakingus už šią priemonę INVEGA asmenis el. paštu: vsf2@invega.lt, tel.: 8 5 2780372.

Taip pat galite pasinaudoti priemone „Dalinis palūkanų kompensavimas“, kur kompensuojama nuo 50 proc. (Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybėse) iki 95 proc. (regionuose) faktiškai sumokėtų palūkanų už paskolas ar lizingo sandorius, skirtus verslo pradžios ar plėtros projektams įgyvendinti. Priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“ skatina verslininkus, ypač vykdančius veiklą regionuose, aktyviau domėtis investicijų galimybėmis, nes ši priemonė palengvina verslo subjektų finansinę naštą, kurie finansų įstaigoms vykdo grąžinamų paskolų ar lizingo sutartyse nustatytus įsipareigojimus.

Ką turėtumėte daryti, norėdami pasinaudoti priemone?

  1. Dėl priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“ gali kreiptis mažų vidutinių (MVĮ) atstovai, turintys paskolos ar lizingo sutartį su INVEGOS garantija ar be jos.
  2. Norėdami pasinaudoti priemone, turėtumėte pateikti paraišką INVEGAI.
  3. Užpildytą paraišką ir dokumentus, pasirašytus elektroniniu parašu, galite siųsti el. paštu dpk2@invega.lt, popierinę versiją galite siųsti registruotu paštu ar pristatyti tiesiogiai adresu Konstitucijos pr. 7 (16 aukštas), 09308 Vilnius. Su paraiška teikiamų dokumentų sąrašą rasite http://invega.lt/lt/palukanu-kompensavimas/dokumentu-formos/.
  4. Paraiškas privaloma pateikti (registruoti INVEGOJE) per 3 mėnesius nuo finansavimo sutarties pasirašymo dienos. Pateikus vėliau, palūkanos kompensuojamos nuo paraiškos pateikimo dienos, jei ji sutampa su kalendorinio mėnesio pirma diena, arba nuo kito (kalendorinio) mėnesio pirmos dienos. Paraiškos yra vertinamos iki 30 dienų, nuo tinkamai užpildytos paraiškos su reikalingais priedais gavimo INVEGOJE dienos.
  5. Daugiau informacijos apie dalinį palūkanų kompensavimą rasite http://invega.lt/lt/palukanu-kompensavimas/
  6. Turėdami klausimų galite kreiptis į atsakingus už šią priemonę INVEGA asmenis el. paštu: dpk2@invega.lt, tel.: 8 5 2477607.

Verslo pradžiai palengvinti taip pat startavo nauja priemonė „Subsidijos verslo pradžiai“, kuri skirta lengvatinių paskolų pagal finansinę priemonę „Verslumo skatinimas 2014-2020“ gavėjams. Pagal priemonę „Subsidijos verslo pradžiai“ galite gauti darbo užmokesčio išlaidų kompensaciją už kiekvieną pagal darbo sutartį įdarbintą darbuotoją, kuriam bus mokamas ne mažesnis nei minimalus darbo užmokestis. Kadangi esate priskiriamas prioritetinei grupei, t. y. turite neįgalumą, Jums bus kompensuojama 75 proc. 1 mėnesio fiksuoto įkainio, kuris yra 498,48 Eur. Maksimalus kompensacijos laikotarpis – 12 mėn.

Ką turėtumėte daryti, norėdami pasinaudoti priemone?

  1. Dėl priemonės „Subsidijos verslo pradžiai“ gali kreiptis labai mažos, mažos įmonės, fiziniai asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimą arba užsiimantys individualia veikla, kurie atitinka SVV subjekto statusą pagal SVV įstatymą ir esantys Verslumo skatinimo 2014-2020 (VSF2) paskolų gavėjai;
  2. Norėdami pasinaudoti priemone, turėtumėte pateikti paraišką INVEGAI, darbo užmokestis bus kompensuojamas kas ketvirtį.
  3. Užpildytą paraišką ir dokumentus, pasirašytus elektroniniu parašu, galite siųsti el. paštu svp@invega.lt, popierinę versiją galite siųsti registruotu paštu ar pristatyti tiesiogiai adresu Konstitucijos pr. 7 (16 aukštas), 09308 Vilnius. Su paraiška teikiamų dokumentų sąrašą rasite http://invega.lt/lt/subsidijos-verslo-pradziai/pildyti-paraiska/.
  4. Daugiau informacijos apie priemonę „Subsidijos verslo pradžiai“ rasite http://invega.lt/lt/subsidijos-verslo-pradziai/
  5. Turėdami klausimų galite kreiptis į atsakingus už šią priemonę INVEGA asmenis el. paštu: svp@invega.lt, tel.: 8 5 2106391 arba 8 5 2113568.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.