...

Kaip finansuoti pradedantį drabužių prekės ženklą?

Žinių bazė

2017.11.29

Ieškau būdų rasti finansavimą verslui pradėti. Kūriu nedidelį, nišinių drabužių prekės ženklą, kūriu modelius, užsakau gamybą. Esu diplomuota dizainerė. Finansų reikia net nelabai daug, 1500-2500e užtektų, pirmiems gaminiams užsakyti, fotografijos priemonėms įsigyti, sumokėti kitas smulkias išlaidas. Paskolos man pačiai neduos nes neturiu pakankamo darbo stažo, apie investicijas nenusimanau ir nenoriu niekam įsipareigoti, nes verslas augs ir nenorėsiu niekam mokėti neadekvačiai daug procentų. Kokie būtų įmanomi variantai gauti finansavimui? Biržos siūloma paskola verslui per projektą “Atrask save” ir “Naujas startas” konkrečiai man nebetinka.

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Publikavimo data: 2017-11-29 21:27

Darbo birža teikia finansavimą savo darbo vietos susikūrimui (https://www.ldb.lt/Informacija/PaslaugosAsmenims/Puslapiai/savarankisko_uzimtumo_remimas.aspx). Bet galbūt jūs minite būtent šias priemones, kurios jums netinka. Jei...

Publikavimo data: 2017-11-29 21:27

Darbo birža teikia finansavimą savo darbo vietos susikūrimui (https://www.ldb.lt/Informacija/PaslaugosAsmenims/Puslapiai/savarankisko_uzimtumo_remimas.aspx). Bet galbūt jūs minite būtent šias priemones, kurios jums netinka.

Jei į “nemokamus” pinigus apeliuoti nepavyksta, tuomet bet kokia kita paskola kainuos arba palūkanas, arba akcijų dalį jūsų įmonėje (jei investicija ateis iš investuotojo). Yra taip pat kita opcija kaip vystyti smulkų verslą: susirasti darbą, imti gauti pajamas ir paraleliai vystyti savo verslą, o vėliau, jei pajamos iš verslo leidžia, pilnai dedikuoti save verslo vystymui. Tai bene saugiausias variantas jums pačiai, jei verslas vystytųsi lėčiau nei jūs numatote. Kitu atveju apsvarstykite galimybę prisitraukti bendramintį partnerį, kuris turi jūsų minėtų trūkstamų kompetencijų ir tiki idėja, o taip pat minėtus 2000 Eur.

Jūs kurtumėte drabužius, o partneris perimtų reikšmingą dalį kitų svarbių verslo vystymo aspektų: apskaitą, investicijas, tiekėjus, pardavėjus, mokesčius ar kita. Jei jūs esate kūrėja, labai tikėtina, kad visa kita verslo vystymo pusė gali būti jus reikšmingai demotivuojanti, arba tvarkoma ne taip efektyviai kaip vertėtų siekiant spartaus verslo augimo, įsivertinant, kad kaip jūs sakote, jūs neturite didelio darbo stažo.

Iš kitos pusės 2000 Eur yra tikrai nedidelė suma, ir dažniausiai tokias investicijas padeda susirinkti tradiciniai pradedančio verslininko finansuotojai 3F (friends, fools and family). Antrąją F nevertinkime ?

Ekspertai

Linas Armalys

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.