...

Noriu pradėti verslą – teikti paslaugas.

Žinių bazė

2018.03.06

Esu emigrantas, bet grįžtu į Lietuvą, ar dėl to gali kilti sunkumų gauti paramą verslui (kreditą). Esame dviese. 23 ir 26 metų jaunuoliai. Neturime išsilavinimo verslo srityje, tačiau ilgą laiką domimės verslo sąlygomis ir Lietuvos rinka. Verslo tipas: fasadų atnaujinimas, metalo konstrukcijų paruošimas dažymui ir tt. Paklausa akivaizdi ir visada reikalinga. Kol kas tik idėjos.Įrangą įsigyčiau iš asmeninių lėšų, jos vertė 5000 Eur. Norečiau profesionalo patarimo. Ypač dėl kredito.

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2018-03-06 18:24

Džiugu, kad grįžtate į Lietuvą ir čia kursite savo verslą. Galimybių verslo pradžiai tikrai yra. Dėl finansavimo verslo pradžiai Jums...

Publikavimo data: 2018-03-06 18:24

Džiugu, kad grįžtate į Lietuvą ir čia kursite savo verslą. Galimybių verslo pradžiai tikrai yra. Dėl finansavimo verslo pradžiai Jums reikėtų kreiptis į kredito uniją, kuri gali suteikti lengvatinę paskolą iki 25 tūkst. Eur iš „Verslumo skatinimo 2014-2020 fondo, finansuojamo Europos socialinio fondo lėšomis“. Čia Jums suteiks visą reikiamą informaciją ir atsakys į kilusius klausimus. Pritrūkus užstato, galėsime suteikti INVEGA garantiją. Panaudoję šią paskolą, taip pat turėsite galimybę pasinaudoti darbo užmokesčio kompensavimo priemone „Subsidijos verslo pradžiai“.

Norintys pasinaudoti priemone turi atitikti visas išvardytas sąlygas, t. y. būti:

  • labai mažos, mažos įmonės, fiziniai asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimą arba užsiimantys individualia veikla, kurie atitinka SVV subjekto statusą pagal SVV įstatymą;
  • ketinantys pradėti verslą ir (arba) veikiantys iki 1 m. (skaičiuojama nuo įmonės įregistravimo datos iki prašymo suteikti paskolą pateikimo dienos);
  • pageidaujantys paskolos iki 25 000 Eur;
  • veiklą ar dalį veiklos vykdyti Lietuvoje arba ES valstybės narėse.

Ką turėtumėte daryti, norėdami pasinaudoti priemone?

  1. Finansinė priemonė skirta padėti fiziniams asmenims arba labai mažoms ir mažoms įmonėms pradėti ir vystyti neseniai pradėtą verslą (įmonėms iki 1 m.), teikiant paskolas iki 25 tūkst. eurų ir nemokamas konsultacijas. Verslumo skatinimo paskolos skirtos investicijoms ir (arba) apyvartinėms lėšoms papildyti.
  2. Norėdami pasinaudoti priemone turite užpildyti verslo plano formą, kurią kartu su paraiška paskolai gauti reikės pateikti kredito unijai (išsirinkite artimiausią kredito uniją, esančią konsorciume).
  3. Jeigu bus reikalinga pagalba pildant verslo planą, yra teikiamos nemokamos individualios konsultacijos dėl verslo plano parengimo ir įgyvendinimo.
  4. Kai turėsite parengtą verslo planą, kreipkitės į kredito uniją, su kuria aptarsite visas finansavimo sąlygas (paskolos terminą, įkeičiamą turtą ir pan.).
  5. Jeigu Jums truks užstato, kredito unija galės kreiptis į INVEGĄ dėl individualios garantijos už Jūsų išduotą paskolą.
  6. Pasirašysite finansavimo sutartį.
  7. Daugiau informacijos apie finansinę priemonę „Verslumo skatinimas 2014-2020“ galite rasti http://invega.lt/lt/paskolos/verslumo-skatinimas-2014-2020/
  8. Taip pat naudingos informacijos apie verslo pradžią ir patarimus galite rasti: http://www.verslilietuva.lt/lt/verslo-pradzia, http://www.verslilietuva.lt/lt/verslo-pradzia/verslo-pradzia/naudinga-informacija/-renginiu-geroji-verslo-praktika-medziaga
  9. Turėdami klausimų galite kreiptis į atsakingus už šią priemonę INVEGA asmenis el. paštu: vsf2@invega.lt, tel.: 8 5 2780372.

Subsidijos verslo pradžiai“ – priemonė, kuri skirta lengvatinių paskolų pagal finansinę priemonę „Verslumo skatinimas 2014-2020“ gavėjams, ir pagal kurią galima gauti darbo užmokesčio išlaidų kompensaciją už kiekvieną pagal darbo sutartį įdarbintą darbuotoją, kuriam bus mokamas ne mažesnis nei minimalus darbo užmokestis.

Ką turėtumėte daryti, norėdami pasinaudoti priemone?

  1. Dėl priemonės „Subsidijos verslo pradžiai“ gali kreiptis labai mažos, mažos įmonės, fiziniai asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimą arba užsiimantys individualia veikla, kurie atitinka SVV subjekto statusą pagal SVV įstatymą ir esantys Verslumo skatinimo 2014-2020 (VSF2) paskolų gavėjai.
  2. Norėdami pasinaudoti priemone, turėtumėte pateikti paraišką INVEGAI, darbo užmokestis bus kompensuojamas kas ketvirtį.
  3. Paraiškos pateikimo INVEGAI ir vertinimo metu negalite turėti skolos SODRAI ir VMI. „Subsidijos verslo pradžiai“ kompensacijos metu – kiekvieno kalendorinio ketvirčio paskutinę dieną negalite turėti skolos SODRAI (kovos 31 d., birželio 30 d., rugsėjo 30 d., gruodžio 31 d.).
  4. Užpildytą paraišką ir dokumentus, pasirašytus elektroniniu parašu, galite siųsti el. paštu svp@invega.lt, popierinę versiją galite siųsti registruotu paštu ar pristatyti tiesiogiai adresu Konstitucijos pr. 7 (16 aukštas), 09308 Vilnius. Su paraiška teikiamų dokumentų sąrašą rasite http://invega.lt/lt/subsidijos-verslo-pradziai/pildyti-paraiska/.
  5. Daugiau informacijos apie priemonę „Subsidijos verslo pradžiai“ rasite http://invega.lt/lt/subsidijos-verslo-pradziai/
  6. Turėdami klausimų galite kreiptis į atsakingus už šią priemonę INVEGA asmenis el. paštu: svp@invega.lt, tel.: 8 5 2106391 arba 8 5 2113568.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.